Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΙΕΡΟ ΤΣΑΚΡΑ



Χρώμα: Πορτοκαλί
Στοιχείο: Νερό και κάθε υγρό
Αίσθηση: Γεύση
Βασική αρχή: Δημιουργική αναπαραγωγή του όντος
Αντιστοιχίες στο σώμα: Πυελική ζώνη, αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, ουροδόχος κύστη. Όλα τα βιολογικά υγρά όπως αίμα, σάλιο, έμμηνα κτλ.
Αδένες: Γενετικοί αδένες, ωοθήκες, προστάτης, όρχεις

Σκοπός και λειτουργία

Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται πάνω από τα γενετικά όργανα. Συνδέεται με το 1ο τσάκρα και ανοίγει προς τα εμπρός. Λαμβάνουμε και γονιμοποιούμε τις ενέργειες που διαποτίζουν την φύση, μέσω του ιερού τσάκρα. 
Τα γενετικά όργανα και το ένστικτο της δημιουργίας νέας ζωής εδράζει εδώ και επηρεάζεται από το 2ο τσάκρα. Συνδέεται με την πηγή της βιολογικής ζωής το νερό, και ψυχολογικά είναι ο συναισθηματικός κόσμος. 
Το νερό καθαρίζει και εξαγνίζει διότι είναι ο φορέας της ζωής, είναι αυτό που διώχνει τον θάνατο και ό,τι τον προκαλεί, όπως βλαβερές δονήσεις και ασθένειες. Καθαρίζει έτσι τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Στο φυσικό επίπεδο ένα ντους με τρεχούμενο νερό δίνει την εντύπωση της ροής ενέργειας προς εμάς. Υποσυνείδητα είναι η ροή θετικών συναισθημάτων προς εμάς. Με ένα ντους με τρεχούμενο νερό ανοιγόμαστε συναισθηματικά και ενεργειακά και έτσι οι εισερχόμενες θετικές δονήσεις μας ξεμπλοκάρουν. Με ανοιχτό το 2ο τσάκρα αντιμετωπίζουμε την ζωή σαν κάτι νέο, ως ένα νέο όμορφο ξεκίνημα. Οι νέες σχέσεις, τα νέα σχέδια, τα νέα ξεκινήματα συνδέονται με το 2ο τσάκρα.
 
 

 Αρμονική λειτουργία



Ένα ανοιχτό και αρμονικό 2ο τσάκρα σας επιτρέπει να ανοίγεστε με ευκολία στους άλλους, ειδικά σε άτομα του αντίθετου φύλου. Η σεξουαλική ένωση με το τον σύντροφό σας, ανθίζει σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Αισθάνεστε την ανταλλαγή ενεργειών ειδικά από άτομα αντίθετου φύλου. Μπορείτε να αισθανθείτε τις σκέψεις των άλλων, μια ενέργεια σαν ένα άγγιγμα στην επιδερμίδα, συγχρονίζεστε εύκολα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας.



Δυσαρμονική λειτουργία

Το Ιερό τσάκρα ζωντανεύει και ανθίζει στην εφηβεία. Τότε είναι που μπορεί να δυσλειτουργήσει και να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση και στα επόμενα χρόνια. Οι εκπαιδευτές και οι δάσκαλοι σπάνια συνήθως δίνουν σεξουαλική διαπαιδαγώγιση στα παιδιά στην εφηβεία και ακόμα πιο σπάνια τα ενημερώνουν για την ενεργειακή τους κατάσταση. Κατά την διάρκεια της νηπιακής ηλικίας μπορεί να μην δόθηκε η απαραίτητη προσοχή και επαφή της μητέρας με το παιδί. Η επαφή είναι σημαντική για την ανταλλαγή δονήσεων από την μητέρα στο παιδί. Επίσης μπορεί οι γονείς να είχαν σταματήσει την σεξουαλική τους ζωή και με τις δονήσεις τους να επηρέασαν το παιδί. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δυσλειτουργία του ιερού τσάκρα. Οι σεξουαλικές ενέργειες που αναπτύσσονται και δεν εκδηλώνονται βρίσκουν άλλο τρόπο έκφρασης όπως υπερβολικές σεξουαλικές φαντασιώσεις, καταπιεσμένες επιθυμίες. Το άτομο μπορεί να βιώνει το σεξ σαν ναρκωτικό για την εφορία των ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος κτλ. 
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κατανοήσετε ότι η σεξουαλικότητα σας έχει λοξοδρομήσει. Αυτές οι ενέργειες φέρουν αβεβαιότητα και σεξουαλική ένταση μεταξύ των φύλων και στην προσπάθεια σύναψης σχέσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το άτομο να καταπιέζει τα συναισθήματα του να μην τα αφήνει να εκδηλώνονται, να έχει αποσύρει τις σεξουαλικές του κεραίες και να μην δίνει σημασία στα σεξουαλικά μηνύματα. Κατά την διάρκεια της εφηβείας ή μπορεί και αργότερα να μπλόκαρε τελείως την σεξουαλικότητα του. Συνέπεια αυτού είναι το άτομο αυτό να έχει χαμηλή  αυτοπεποίθηση και συναισθηματική παράλυση ,ακόμα και σεξουαλική ψυχρότητα. Μπορεί το άτομο να νιώθει ότι η ζωή δεν αξίζει και μπορεί να αποπειραθεί να βλάψει τον εαυτό του, όπως το να αυτοκτονήσει.

Μετάφραση από : www.rickrichards.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου