Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργειακά Κέντρα - Το Τσάκρα της ΒάσηςΧρώμα: Κόκκινο της φωτιάς
Στοιχείο: Γη
Αίσθηση: Όσφρηση
Βασική αρχή λειτουργίας: Η φυσική θέληση του όντος σε αντιδιαστολή με την  πνευματική θέληση του 7ου τσάκρα.
Αντιστοιχίες στο σώμα: Σπονδυλική στήλη, κόκαλα, δόντια, νύχια, πρωκτός, έντερο, προστάτης, αίμα, δόμηση κυττάρων.
Αδένες: Επινεφρίδια: παράγει την αδρεναλίνη και ρυθμίζει την θερμοκρασία στο σώμα.

Αν έχετε παράξενες μυρωδιές, αν σας κάνουν ψυχικές επιθέσεις με επιβολή πάνω στην θέληση σας, αν έχετε αδύναμη θέληση, αν έχετε προβλήματα στα οστά, δόντια, κόκαλα, νύχια, ερεθισμούς στον πρωκτό, έντερο, προστάτη, αν η θερμοκρασία του σώματος αλλάζει όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι υπάρχει ενέργεια στο τσάκρα της βάσης.
Αν παράγετε πολύ αδρεναλίνη, αν θυμώνετε και γίνεστε ευέξαπτοι τότε το τσάκρα δεν λειτουργεί αρμονικά.
Όταν αισθάνεστε ζέστη λαμβάνετε ενέργεια, και όταν αισθάνεστε κρύο χάνετε ενέργεια. Αν σας ρουφάνε ή δίνετε ενέργεια τότε συνήθως θα κρυώνετε, αν σας δίνουν ενέργεια τότε θα ζεσταίνεστε. Αυτά θα πρέπει να τα προσέχετε στις συναναστροφές σας, καθώς μιλάτε με άλλους καθώς κάνετε σκέψεις προς άλλους για να δείτε ποιες σκέψεις δίνουν ενέργεια προς εμάς και ποιες μας κάνουν να δίνουμε προς άλλους ή να χάνουμε ενέργεια.

Σκοπός και λειτουργία

Το πρώτο τσάκρα, της βάσης, τοποθετείται μεταξύ του πρωκτού και των γενετικών οργάνων. Συνδέεται με τον κόκκυγα και ανοίγει προς τα κάτω. Μας συνδέει με το φυσικό πεδίο και αφήνει την ενέργεια της γης να μπει μέσα στο ενεργειακό μας σύστημα. Όταν είναι ανοιχτό δεχόμαστε με χαρά την ζωή στην γη και χαιρόμαστε και ευχαριστιόμαστε την ζωή. Η ενέργεια της γης μας παρέχεται και μας γεμίζει με αίσθημα δημιουργικότητας και στο άτομο αρέσει να αυτοεκφράζεται και να θέλει να επιτυγχάνει τους σκοπούς στην ζωή του. Η σεξουαλικότητα μας και η δημιουργία παιδιών σχετίζεται με το πρώτο τσάκρα.Το τσάκρα της βάσης είναι η πηγή της ζωής και της ζωτικής δύναμης και η βάση για όλα τα άλλα τσάκρα. Εδώ η ανεξάντλητη δύναμη της κουνταλίνη ξυπνάει. Από εδώ ξεκινούν όλα τα κανάλια ενέργειας, τα σουσούμνα, τα ίντα, και τα πίνγκαλα. Το τσάκρα της βάσης είναι το τσάκρα με το οποίο συνδεόμαστε με το συλλογικό ασυνείδητο. Η γνώση προς το συλλογικό ασυνείδητο ενώνεται σαν ενέργεια με το τσάκρα της βάσης. Το τσάκρα της βάσης πρέπει πάντα να λειτουργεί σε αρμονία με τα άλλα τσάκρα για να υπάρχει ψυχική ισορροπία. Αν υπάρχει κάποια ψυχική διαταραχή το τσάκρα της βάσης λειτουργεί δυσαρμονικά και συνήθως μπαίνουμε σε καταστάσεις άμυνας και άρνησης ενεργειών από άλλους και γινόμαστε ευέξαπτοι λόγω της άρνησης λήψης ενέργειας. Η άρνηση πρόσληψης ενέργειας είναι χρήσιμη μόνο για τις βλαβερές δονήσεις, δρα σαν στρόφιγγα που κλείνει και μας προστατεύει. Αν όμως αισθανόμαστε για κάποιο λόγο απειλή, αρνούμαστε τις εισερχόμενες ενέργειες και αυτό μακροπρόθεσμα έχει ως συνέπεια να γινόμαστε αρνητικοί και ευέξαπτοι.

Αρμονική λειτουργία

Εάν το τσάκρα της βάσης είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά, θα βιώνετε ένα βαθύ αίσθημα σχέσης με την φύση και την Γαία. Θα σέβεστε και θα αγαπάτε κάθε μορφή ζωής τα ζώα, τα φυτά, θα χαίρεστε να βρίσκεστε ανάμεσα σε δέντρα, ρυάκια σε βουνά κτλ. Η ζωή σας θα είναι γεμάτη ικανοποίηση από την ζωή σας πάνω στην γη και από τις σχέσεις σας με τα άλλα όντα. Θα αισθάνεστε την γη σαν ένα μεγάλο σπίτι, σαν ένα μεγάλο καταφύγιο που είναι δικό σας, όλων μας και μας ανήκει. Θα είστε πραγματικά ευγνώμονες για την ζωή σας πάνω στην γη.Δυσαρμονική λειτουργία

Εάν το τσάκρα της βάσης σας λειτουργεί χωρίς ισορροπία ή δυσλειτουργεί τότε το πιο γνωστό σύμπτωμα είναι η εριστική συμπεριφορά. Αν είστε ευέξαπτοι, αν επαναστατείτε στην ιδέα της κατοχής αγαθών, του αισθήματος ασφάλειας ή σε αυτά που άλλοι προσπαθούν να σας δώσουν, πολλές φορές είναι και ενέργεια μέσω συναισθημάτων, τότε το τσάκρα της βάσης σας δεν λειτουργεί ομαλά. Αν είστε κλειστοί στην αγάπη, στα συναισθήματα, είναι η κλασσική συμπεριφορά άρνησης. Αρνείστε να δεχτείτε. Και ο οργανισμός στην προσπάθεια του να μην δεχθεί τις άλλες ενέργειες επαναστατεί και ερεθίζεται και έτσι γίνεται ευέξαπτος και θυμωμένος. Όμως ο οργανισμός θέλει να βιώσει κατά βάθος θετικά συναισθήματα και να ζει όμορφα. Έτσι αφού απορρίπτει τους άλλους στρέφεται προς τα μέσα. Προσπαθεί να βρει την καλοπέραση μέσα από τις υλικές απολαύσεις όπως το φαγητό, και το σεξ (συνήθως αυνανισμό) κατά το πλείστον. Ένα άτομο με δυσλειτουργικό τσάκρα της βάσης είναι θυμωμένο, ευέξαπτο, καλοπερασάκιας, λάγνος, και λαίμαργος, και δεν αποδέχεται τους άλλους κρατάει αποστάσεις, γίνεται ένας εγωιστής. Συνήθως τα άτομα αυτά είναι υπέρβαρα επειδή τους αρέσει η απόλαυση του φαγητού σε υπερβολικό βαθμό αλλά και επειδή παραμελούν τον εαυτό τους όπως παραμελούν τους άλλους και δεν θέλουν να μοχθήσουν έτσι δεν γυμνάζονται.

Οι πράξεις σας να επαναστατείτε γύρω σας ικανοποιώντας τις προσωπικές σας ανάγκες, σας κάνει ασυνείδητα να παραβλέπετε τις ανάγκες των άλλων. Σε ακραίες περιπτώσεις όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις και δυσκολίες αντιδράτε με το παραμικρό και γίνεστε βίαιοι, αναστατωμένοι και επιθετικοί. Υπάρχουν αισθήματα οργής και μίσους. Όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα αμυντικοί μηχανισμοί. Τα αρνητικά συναισθήματα διώχνουν τις ενέργειες που προσπαθούν να εισέλθουν στο ενεργειακό σας σύστημα, λειτουργούν σαν φρουροί άρνησης άλλων ενεργειών προς εσάς. Σε μια ομαλή λειτουργία αυτά τα συναισθήματα έχουν αυτήν την χρήση και σκοπό, να διώξουν κάποια βλαβερή δόνηση. Αν όμως το άτομο έχει κάποιο ψυχικό τραύμα κάποιο ψυχικό μπλοκάρισμα του παρελθόντος που του έχει μείνει σαν τραύμα τότε αυτό ασκεί μεγάλη επιρροή στο ενεργειακό σύστημα και απωθεί κάθε νέα ενέργεια αγάπης, ή άλλη ενέργεια που προσπαθεί να εισέλθει στο ενεργειακό σύστημα του ατόμου. Αυτή η λειτουργία υπό τις συνθήκες κάποιου ψυχολογικού τραύματος ή μπλοκαρίσματος είναι μια δυσλειτουργία, μια ενεργειακή διαταραχή.

Αν το τσάκρα της βάσης σας είναι μπλοκαρισμένο ή κλειστό θα έχετε μικρές αντοχές στο ψυχολογικό και φυσικό επίπεδο, μπορεί να κουράζεστε εύκολα και να θέλετε να κοιμηθείτε παραπάνω. Πολλά πράματα στην ζωή θα σας ανησυχούν. Θα είστε συνέχεια με αισθήματα αβεβαιότητας. Θα σας λείπει η θέληση και η δύναμη να πετύχετε στόχους, θα εγκαταλείπετε εύκολα ότι ξεκινάτε ή θα χάνετε το ενδιαφέρον σας εύκολα. Θα αντιμετωπίζετε την ζωή στην Γη σαν καταναγκαστικό έργο και όχι σαν μια απόλαυση. Θα αναζητάτε απολαύσεις και θα αποφεύγετε τον μόχθο. Εάν αναπτύξετε τα υψηλά τσάκρα και παραμελήσετε το τσάκρα της βάσης θα έχετε ένα αίσθημα ότι δεν ανήκετε σε αυτό τον κόσμο. Αν το 2ο τσάκρα και το 3ο είναι επίσης μπλοκαρισμένα τότε ανορεξία μπορεί να εμφανιστεί.

Μετάφραση από : www.rickrichards.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου