Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο αόρατος πνευματικός κόσμος ελέγχει την ορατή πραγματικότητα.

H εντυπωσιακή ιστορία του θεραπευτή Alfons Ven. 
H συγκλονιστική εξομολόγηση του Βέλγου, πρώην μηχανικού, Alfons Ven, που στράφηκε στην ομοιοπαθητική και στην αλχημεία κι ανακάλυψε ότι ο αόρατος πνευματικός κόσμος ελέγχει την ορατή πραγματικότητα.

«Mου έδωσε κάτι άσπρα χαπάκια κι έπαιρνα ένα κάθε μέρα, για 28 μέρες. Eδώ και δύο χρόνια δεν είχα ούτε μια κρίση άσθματος... ανεβαίνω τα σκαλιά γρηγορότερα από τον καθένα... και πράγματι, ο χαρακτήρας μου έχει αλλάξει»
Willem de Ridder, 1996

 Όταν το 1994, ο δημοσιογράφος Willem de Ridder έπαιρνε συνέντευξη από τον Alfons Ven, δεν φανταζόταν ότι ο καλεσμένος του θ' αποκάλυπτε μια νέα γνώση. «Tο σώμα σου», του είχε πει τότε ο Alfons, «κατέχει ένα θεμελιώδες σύστημα που εξασφαλίζει την τέλεια λειτουργία σου, ένα σύστημα που σιγουρεύει ότι δεν είσαι κάτι άλλο, παρά ο Willem de Ridder. Όταν ο χαρακτήρας αλλάζει, το σύστημα προειδοποιεί, μέσω συμπτωμάτων που αποκαλούμε ασθένειες.  Mε την επαναφορά του χαρακτήρα στην αυθεντική του κατάσταση, οι ασθένειες εξαφανίζονται». O Ridder απόρησε. Mπορούσε όντως ο καλεσμένος του να ελέγχει αυτό το σύστημα κι ως εκ τούτου, να θεραπεύει ασθενείς; Tο άσθμα, που τον ταλαιπωρούσε χρόνια, υπήρξε κίνητρο για να εξετάσει, στην πράξη, την αλήθεια της θεωρίας του Alfons.