Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Το μήλο και το Πορτοκάλι


Πάψτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Το μήλο είναι μήλο και το πορτοκάλι, πορτοκάλι. Δεν θα ήταν γελοίο αν το μήλο άρχιζε να συγκρίνεται με το πορτοκάλι, ή αν προσπαθούσε να γίνει σαν κι αυτό; 


Είμαστε όλοι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι, και καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε στο πώς να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο τα δυνατά μας σημεία και ν' αποβάλλουμε τις αντιλήψεις και τα στερεότυπα εκείνα, που μας περιορίζουν. 


Σκεφτείτε μόνο ότι στην ιστορία της Ανθρωπότητας δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξει, άτομο πανομοιότυπο μ' εσάς. Η φύση σας είναι τέλεια. Για να βιώσετε αυτή την τελειότητα, πρέπει να αποβάλλετε από πάνω σας ο,τιδήποτε δεν εναρμονίζεται με τη φύση. Όλη η ομορφιά βρίσκεται εκεί, δε χρειάζεται να το αναζητήσετε αλλού, ούτε να συγκρίνετε τους εαυτούς σας με τους άλλους. Είσαστε ήδη το άτομο που επιθυμείτε, απλώς πρέπει να ανοίξετε τα μάτια της ψυχής σας για να το δείτε. 


Χάνετε πολύτιμο χρόνο με το ν'ασχολήστε συνεχώς με τα προβλήματά σας. Φτάνετε στο σημείο να έχετε τέτοια εμμονή, ώστε αν κάποιος προσπαθήσει να σας βοηθήσει, εσείς τον αποδιώχνετε, σαν να προσπαθούσε να σας βλάψει. 

Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιείτε τόσο συχνά τη φράση: ''Τα προβλήματά μου''. 

Γιατί δεν επιχειρήτε να την αντικαταστήσετε μ'αυτή: 
''Οι ευκαιρίες μου για προσωπική ανάπτυξη και γνώση''; 
Θα δείτε θαύματα να συμβαίνουν στη ζωή σας.


Μην ξεχνάτε ότι πηγή των προβλημάτων σας είναι το γεγονός ότι έχετε υπερβολικά πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σας. 

Προσπαθήστε να ζήσετε περισσότερο στο παρόν
Εκεί βρίσκεται η ασφάλεια, η αγάπη και η παρηγοριά που χρειάζεστε, γιατί λοιπόν επιλέγετε με τόσο πάθος ν' αφεθείτε στα προβλήματά σας; 



Απαγκιστρωθείτε από την ψυχαναγαστική τάση για πόνο και μιζέρια και πείτε ''ΝΑΙ'' σε μια καινούργια, πιο όμορφη ζωή. 



από το βιβλίο ''Η απάντηση βρίσκεται μέσα σου'', Άλκηστις Αγιωργίτη, εκδ. Κέδρος