Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πολεμιστής του Φωτός


Ένας πολεμιστής του Φωτός δείχνει προσοχή στα μάτια ενός παιδιού. Γιατί αυτά τα μάτια ξέρουν να βλέπουν τον κόσμο χωρίς πικρία. Όταν επιθυμεί να μάθει έαν αυτός που βρίσκεται στο πλευρό του είναι άξιος εμπιστοσύνης, προσπαθεί να δει τον τρόπο με τον οποίο θα τον κοίταζε ένα παιδί.

- Τι είναι ένας πολεμιστής του Φωτός;

- Πιστεύω πως εσύ ξέρεις,  απάντησε εκείνη χαμογελώντας. 
Αυτός που είναι ικανός να κατανοήσει το θαύμα της ζωής, να παλέψει μέχρις εσχάτων για κάτι που πιστεύει. 
Και τότε ακούει τις καμπάνες που η θάλασσα κάνει να αντηχήσουν στο κρεβάτι του.

Δεν είχε θεωρήσει ποτέ τον εαυτό του πολεμιστή του Φωτός. Η γυναίκα μάντεψε τη σκέψη του. 
- Όλοι είναι ικανοί γι'αυτό. Και κανείς δεν θεωρεί ότι είναι πολεμιστής του Φωτός, αν και τελικά είναι.

Απ'εδώ και στο εξής και για μερικές εκατοντάδες χρόνια το Σύμπαν θα βοηθάει τους πολεμιστές του Φωτός και θα εμποδίζει όποιον έχει προκαταλήψεις.

Η ενέργεια της Γης χρειάζεται ανανέωση.

Οι νέες ενέργειες απαιτούν χώρο.

Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις.

Το μέλλον έχει μετατραπεί σε παρόν και όλα τα όνειρα, εκτός από εκείνα που περιέχουν προκαταλήψεις, θα έχουν την δυνατότητα να εκδηλωθούν.

Το ουσιώδες θα επιμείνει. Το άχρηστο θα εξαφανιστεί.

Ο πολεμιστής όμως γνωρίζει πως δεν είναι δικό του καθήκον, να κρίνει τα όνειρα του πλησίον του και δεν χάνει τον χρόνο του επικρίνοντας τις αποφάσεις των άλλων.
 Για να πιστέψει στον δρόμο του δεν έχει ανάγκη να αποδείξει πως ο δρόμος του άλλου είναι λανθασμένος.

(αποσπάσματα από το ''Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός'', Paulo Coelho, εκδ.Νέα Σύνορα- Α.Α Λιβάνη)

Πως να προσευχόμαστε - Τα ωφέλη της Προσευχής και του Διαλογισμού

Η προσευχή είναι ικανότητα που όλοι οι άνθρωποι έχουμε. Η προσευχή μπορεί να έχει λέξεις, μπορεί να είναι και σιωπηλή. Το ζητούμενο είναι να προσπαθεί κανείς να ενωθεί με τη Καρδιά του, απ' όπου θα μπορεί να αιτεί, να δέεται, να εύχεται τα κατάλληλα γι' αυτόν και τους άλλους πράγματα, γιατί μια επιφανειακή προσευχή χειλέων χωρίς ένωση με τη καρδιά, συνήθως γίνεται από φόβο - και μπορεί αυτά που αιτούμε τελικά να μην χρειάζονται, ακόμα και να είναι βάρος για την υπόστασή μας όταν αυτά που ζητήσαμε κάποτε έρθουν. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που ζητάμε. Μην ξεχνάμε ότι και οι μαύροι μάγοι με τη προσευχή λειτουργούν.

Η προσευχή είναι τέχνη. Μπαίνουμε βαθιά στον εαυτό μας και βλέπουμε ποια είναι τα κενά και οι ατέλειές μας και αιτούμε για τις ανάλογες ποιότητες που θα πληρώσουν αυτά τα κενά. Έτσι όταν δούμε ότι έχουμε ανασφάλεια, φόβο, ανυπομονησία κλπ, δεν λέμε ‘Θεέ μου πάρε μου το φόβο' άλλα 'Κύριε δώσε μου Δύναμη, Κατανόηση, Αγάπη, Υπομονή', ποιότητες δηλαδή που θα καλύψουν τα κενά μας. Αυτά που αιτούμε, όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα έρχονται, και πάντα έρχονται, γιατί λειτουργείται ο Νόμος της Αίτησης ‘ζήτησε και θα δοθεί’. Όταν έρθουν, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε και να τα αφομοιώσουμε συνειδητά, να τα κάνουμε πράξη στη καθημερινότητα με συνειδητότητα. Αλλά και τις άγιες προσευχές που διαβάζουμε, κι αυτές πρέπει βέβαια να τις λέμε συνειδητά. Έτσι, με καθημερινή πρακτική και ενασχόληση, μαθαίνουμε

Από μία σπίθα σε φλόγα της Αγάπης του Θεού.

Η περίοδος αναμονής οδεύει προς το τέλος της και καθώς αυτό συμβαίνει θα αισθάνεστε τους εαυτούς σας να πλημμυρίζουν από ασυνήθιστες εμπειρίες αισθήσεων και καταστάσεων. Μην θορηβείσθε καθώς όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας αφύπνισης. Εάν το συζητήσετε με φίλους σας, θα επεκτείνετε την αντίληψη σας για αυτά που σας συμβαίνουν, θα οπλισθείτε με κουράγιο και θα επιβεβαιώσετε την ψυχική σας υγεία. Σίγουρα δεν έχετε αρχίσει να χάνετε τα λογικά σας. Αυτές οι εμπειρίες είναι αποτέλεσμα της απόφασής σας να κινηθείτε προς το Φως και να δηλώσετε ότι είστε διατεθειμένοι να εισέλθετε σε μία κατάσταση ευδαιμονίας.
Ορισμένοι από εσάς είναι πιθανό να βιώνετε αρκετό άγχος καθώς εξέρχεστε από την ψευδαίσθηση,  κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου παράξενο, εάν αναλογιστείτε την χρονική περίοδο που έχετε ξοδέψει μέσα σ'συτήν, αναγκασμένοι να αποδεχθείτε την τελείως ψεύτικη πραγματικότητα ως φυσιολογική. Όντας μέρος αυτής της παραίσθησης, το να αλλάζετε συχνότητα προκαλεί άγχος - κάποιες φορές έντονο άγχος - έτσι είναι λογικό και αναμενόμενο η απόφαση να κινηθείτε προς την έξοδό να σας δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα. Λοιπόν, μην χάνετε το κουράγιο σας. Ο Πατέρας σας, σας εγγυάται μία ασφαλή άφιξη και ενώ θα αναχωρήτε από την παλαιά σας πλέον εμπειρία, μαζί με οτιδήποτε άλλο, θα αφήστε αυτή τη κατάσταση άγχους πίσω σας. Καμία τέτοια κατάσταση δεν υφίσταται στην θεία πραγματικότητα.