Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - Το Τσάκρα της Καρδιάς





Χρώμα: Πράσινο, ροζ, χρυσό.

Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Αφή
Βασική αρχή: Αφιέρωση, εγκατάλειψη του εγώ για το χατίρι και τις ανάγκες των άλλων.
Αντιστοιχίες στο σώμα: Καρδιά, πάνω πλάτη, θώρακας και θωρακική κοιλότητα, κάτω περιοχή των πνευμόνων, αίμα και κυκλοφοριακό σύστημα και δέρμα.
Αδένες: Θύμος αδένας, ο οποίος ελέγχει και ρυθμίζει το λεμφικό σύστημα και διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σκοπός και λειτουργία

Το 4ο τσάκρα τοποθετείται στο κέντρο του στήθους στο ύψος της καρδιάς και ανοίγει προς τα εμπρός. Είναι το κέντρο του συστήματος όλων των τσάκρα και συνδέει τα ΧΑΜΗΛΑ τσάκρα που είναι υπεύθυνα για την ύπαρξη στο φυσικό επίπεδο, τα συναισθήματα, με τα ΥΨΗΛΑ τσάκρα που είναι υπεύθυνα για την νοητική και ψυχική λειτουργία.

Το τσάκρα της καρδιάς είναι ένα πολύ σημαντικό τσάκρα. Με το τσάκρα της καρδιάς έχουμε την ικανότητα να ταυτιζόμαστε συναισθηματικά με άλλους και να ανιχνεύουμε τα συναισθήματα τους αλλά και να συμπαθούμε τους άλλους και να τους στέλνουμε συναισθήματα. 

Συντονιζόμαστε με τις κοσμικές δονήσεις και αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά της φύσης της μουσικής, της τέχνης, της ζωγραφικής, της γλυπτικής κτλ. Εδώ όλες οι εικόνες οι λέξεις και οι ήχοι μεταμορφώνονται σε συναισθήματα.

Όλη η λαχτάρα για βαθιά ενδόμυχη επικοινωνία για ενότητα, αρμονία, αγάπη, ακόμη και έλεος, πόνο, φόβο αποχωρισμού ή χάσιμο της αγάπης, εκδηλώνεται με το τσάκρα της καρδιάς.
 Όταν είναι εντελώς ανοιχτό, αποτελεί το κέντρο της αληθινής χωρίς όρους αγάπης.

Όταν αυτή η άνευ όρων αγάπη συνδέεται με τα υψηλότερα τσάκρα μεταμορφώνεται σε Μπχακτί, η ιερή Αγάπη, η οποία μας οδηγεί σε μια ένωση συναισθηματική όλων των όντων και σε μια δράση αλληλοβοήθειας των όντων. Αυτό στο φυσικό επίπεδο μεταφράζεται ως αλληλοβοήθεια μεταξύ των όντων και απέραντη αγάπη.

Στο πνευματικό επίπεδο μεταφράζεται ως ικανότητα διαίσθησης των συναισθημάτων, σκέψεων, και προθέσεων των άλλων τηλεπαθητικά. Αυτή είναι η ένωση, μια συναισθηματική ένωση και επιρροή αυτών με δονήσεις ωφέλιμες, δονήσεις αγάπης.

Η διαδρομή προς αυτήν την κατεύθυνση περνά μέσα από την κατανόηση και αποδοχή του εαυτού μας. Και μετά από αυτό γίνεται η κατανόηση και αποδοχή των άλλων. Κατανοώντας τα σφάλματα μας, και δείχνοντας ανοχή και αγάπη στον εαυτό μας αποκτάμε την εμπειρία και το συναίσθημα εκείνο που θα μας κάνει να είμαστε ανεκτικοί προς τους άλλους. Η κατανόηση και αγάπη προς τους άλλους περνά μέσα από τις δικές μας περιπτώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα τα δικά μας και δείξαμε αγάπη στο εαυτό μας το ίδιο πρέπει να εφαρμόσουμε και προς τους άλλους. Αυτό το συναίσθημα αγάπης είναι η άνευ όρων αγάπη διότι αντιμετωπίζουμε τους άλλους σαν να είμαστε εμείς, σαν να τα προβλήματα τους να είναι δικά μας τα οποία πρέπει να λυθούν με την ίδια κατανόηση και αγάπη που δείξαμε στο εαυτό μας.

Με την κάθε μας άρνηση και απόρριψη, παράγουμε ξανά χωρισμό και αρνητικότητα. Αντ’ αυτού μία θετική και γεμάτη αγάπη αποδοχή, ένα ναι που να το εννοούμε, παράγει δονήσεις από τα τσάκρα μας προς τα έξω που εξουδετερώνουν αρνητικές σκέψεις και  συναισθήματα. Ένα πραγματικό ναι αποδοχής της κατάστασης του άλλου κάνει τον άλλο να εκδηλωθεί με σκοπό την αποφόρτιση των δονήσεων που του προκαλούν την προβληματική λειτουργία. Ένας θυμωμένος για παράδειγμα με το που δει πραγματική αποδοχή από τον άλλο θα θελήσει να εκδηλώσει τον θυμό του σαν παράπονο ή σαν πρόβλημα ή με άλλον τρόπο ώστε να τον αποβάλλει και να απελευθερωθεί από αυτήν την προβληματική κατάσταση. Σε επίπεδο πνευματικό, όποιος έχει το χάρισμα της εμπάθειας συνδέεται απομακρυσμένα με δονήσεις άλλων οι οποίοι δονούνται σε προβληματικές για την ισορροπία της ψυχής συχνότητες. Κάποιος γιόγκι της φιλοσοφίας της άνευ όρων αγάπης αισθάνεται το πρόβλημα του άλλου ως δικό του λόγω της συναισθηματικής ένωσης. Με τις δικές του δονήσεις μπορεί να απελευθερώσει το άλλο άτομο από το πρόβλημα που το βασανίζει και όλα αυτά απομακρυσμένα σε επίπεδο πνευματικό. Όλα αυτά γίνονται με ένα ανοιχτό τσάκρα της καρδιάς και με την άνευ όρων αγάπη.



Με το τσάκρα της καρδιάς κατέχουμε ένα μεγάλο δυναμικό για θεραπεία του εαυτού μας όσο και των άλλων. Εάν υποφέρετε από πόνους, αρρώστιες, με την εστίαση της προσοχής σας στο ευπαθές όργανο ή σημείο και ενεργοποιώντας συναισθήματα αγάπης μπορείτε να βοηθήσετε στην θεραπευτική διαδικασία του οργάνου αυτού σε τρομακτικό γρήγορο ρυθμό. Εάν μάθουμε να αγαπάμε από τα βάθη της καρδιάς μας και να αποδεχόμαστε τους άλλους με τα προβλήματα τους (και να μην τους διώχνουμε διότι είναι φτωχοί, λερωμένοι, αγενείς κτλ), αν μάθουμε να αντέχουμε τις αρνητικές δονήσεις των άλλων και να τους αποδεχόμαστε σαν υπάρξεις (όχι να αποδεχόμαστε τις βλαπτικές τους δονήσεις, αποδεχόμαστε τον άνθρωπο όχι την λάθος λειτουργία του) τότε μπορούμε να γίνουμε πραγματικά όντα που θα αντέχουν στο κακό αλλά και θα θεραπεύουν τις αρνητικές δονήσεις των τσάκρα των άλλων όντων μέσω της αγάπης.

Το τσάκρα της καρδιάς ακτινοβολεί χρώματα όπως πράσινο, ροζ, και μερικές φορές χρυσό. Το πράσινο είναι το χρώμα της θεραπείας, της συμπάθειας και της αρμονίας.

Αν ένα φωτισμένο ον όπως κάποιος που βλέπει την αύρα δει καθαρά, ένα ζωντανό πράσινο χρώμα στο τσάκρα της καρδιάς αυτό θα σήμαινε την ικανότητα ενός ανθρώπου να μπορεί να θεραπεύει, ενώ μια αύρα με χρυσό και ροζ θα έδειχνε ένα άνθρωπο που ζει σε αγνή και άνευ όρων αγάπη για το Θείο.

Μέσα στο τσάκρα της καρδιάς βρίσκονται τα πιο ζωντανά συναισθήματα αγάπης. Επίσης το τσάκρα αυτό καθορίζει την διαύγεια του τρίτου ματιού, για αυτό σχολές της ανατολής ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο και δίνουν τόση σημασία στο άνοιγμα του τσάκρα της καρδιάς.



Αρμονική λειτουργία

Όταν λειτουργεί σε αρμονία με όλα τα άλλα τσάκρα, ένα τελείως ανοιχτό τσάκρα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω σας και να ενώσει, να συμφιλιώσει, ή να γιατρέψει τα πρόσωπα που σας περιβάλλουν. Όλη η ύπαρξη σας ακτινοβολεί θερμή αγάπη και ευτυχία. Αυτή η θαυμαστή ακτινοβολία ανοίγει τις καρδιές των άλλων γύρω σας, δημιουργώντας εμπιστοσύνη, χαρά μεταξύ σας. Ένα αίσθημα συμπόνοιας και θέλησης να βοηθήσετε τους άλλους έρχεται τελείως φυσικά σε εσάς.
Αγαπάτε για να αισθάνονται οι άλλοι την αγάπη και αυτό σας φέρνει ευτυχία. Κίνητρο σας είναι να χαρίζετε αγάπη και χαρά χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα. Η καρδιά σας είναι μέσα σε όσα κάνετε. Αγαπάτε άνευ όρων ΟΛΟΥΣ.
Μέσα από αυτήν την σοφία, βλέπετε τον κόσμο και τις προσωπικές σας εμπειρίες με ένα νέο φως. Δεν βλέπετε πια την ζωή από απόσταση. Βλέπετε όλη την ζωή ως δικιά σας ζωή, τις πράξεις των άλλων άμεσα συνδεδεμένες με τις δικές σας ή σαν να είναι δικές σας. Στην πιο αγνή της μορφή η σοφία αυτή οδηγεί στην Θεία Αγάπη και την ευδαιμονία.
Όλα είναι Αγάπη!



Δυσαρμονική λειτουργία

Ένα δυσαρμονικό τσάκρα της Καρδιάς μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους.
Μπορεί να αισθάνεστε την ανάγκη να είστε παρόντες για να βοηθάτε τους άλλους αλλά να θέλετε αναγνώριση των πράξεων σας ως ανταπόδοση των πράξεων σας. Εάν οι προσπάθειες σας δεν είναι ικανοποιητικές μπορεί να αισθάνεστε βαθιά απογοητευμένοι.
Μπορεί να αισθάνεστε πανίσχυροι και αρκετά δυνατοί ώστε να δώσετε από την δύναμη σας στους άλλους αλλά ανίκανοι να δεχτείτε την ανταπόκριση των άλλων και έτσι την αγάπη τους. Αισθήματα στοργής, τρυφερότητας μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα μπροστά σε άλλους και να νομίζετε ότι είναι μέρος του αδύναμου χαρακτήρα σας.
Μπορεί να είστε βαθιά πληγωμένοι από ερωτική απόρριψη, ειδικά μετά από προσπάθεια εξωτερίκευσης των συναισθημάτων σας. Όταν συμβαίνει αυτό νιώθετε να αποτραβιέστε πίσω στο καβούκι σας. Είστε απογοητευμένος και θλιμμένος. Θέλετε να δώσετε αγάπη αλλά ο φόβος της απόρριψης το κάνει αυτό αδύνατο. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν πετυχαίνετε στην αγάπη. Μπορεί να αποζημιώνετε την έλλειψη αγάπης σας με το να υιοθετήσετε μια άκρως φιλική συμπεριφορά, αντιμετωπίζοντας όμως τους ανθρώπους απρόσωπα, απομακρυσμένα λόγω της απόστασης που θέλετε να έχετε από τα συναισθήματα τους, και έτσι να καταλήγετε σε μια μη γνήσια συμπεριφορά προς τους άλλους. Από την μια θα δείχνετε φιλικός και από την άλλη απόμακρος ώστε να μην δεχθείτε άλλα χτυπήματα στα συναισθήματα σας.
Εάν το τσάκρα της καρδιάς κλείσει εντελώς θα είστε ψυχροί και άκαρδοι. Θα είστε εντελώς εκτός ισορροπίας και θα υποφέρετε από κατάθλιψη. Έτσι η δυστυχία θα είναι ο δρόμος της ζωής για εσάς.

Μετάφραση από : www.rickrichards.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου