Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο χρόνος κινείται σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες !

Μια πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την Υφή του Χρόνου

H επιστήμη, σε ιστορική καμπή, ξανα-ανακαλύπτει τις γνώσεις των αρχαίων Eλλήνων για την υφή του Xρόνου και τη σωστή κατανόηση του Σύμπαντος και της Zωής, λύνοντας συγχρόνως τα πολλαπλά παράδοξά της,
με αποφασιστικές ωφέλειες για την ανθρώπινη ισορροπία.

Ιωάννης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Δρ. Πυρηνικής Μηχανικής, Βρυξέλλες


Ο Χρόνος στην σύγχρονη επιστήμη

H φύση του χρόνου απασχόλησε τον άνθρωπο από την πιο βαθιά αρχαιότητα και οι μύθοι των διαφόρων πολιτισμών το φανερώνουν. Oι φιλόσοφοι είναι αυτοί που προσπαθούν ανέκαθεν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «από πού προέρχεται ο χρόνος;», «τι είναι αυτό που κάνει τον χρόνο να κινείται έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε;».
Το πλατύ κοινό όμως, στην καθημερινή του ζωή ασχολείται μόνο με τα αποτελέσματα του χρόνου όπως εμφανίζονται στην υποκειμενική πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, η μη αντιστρεψιμότητα των γεγονότων που είναι το βέλος του χρόνου που ζούμε καθημερινά, όπως επίσης ο ψυχολογικός χρόνος, δηλαδή το πως νιώθουμε το πέρασμα του χρόνου. Όλα αυτά όμως είναι απλώς φαινόμενα που προκαλεί ο χρόνος, και όχι μια ιδιότητα του χρόνου του ιδίου που είναι μια πολύ πιο βασική έννοια.

Οι καλοί είναι και πιο δυνατοί

 Σύμφωνα με έρευνες, όσοι χαρακτηρίζονται από διάθεση προσφο­ράς στο κοινωνικό σύνολο και διακρίνονται πα­ράλ­ληλα για το ήθος τους διαθέτoυν μεγαλύ­τε­ρη θέλη­ση και σωματική αντοχή σε σχέση με τους υπόλοιπους .

Το αποκαλούν φαινόμενο «ηθικής μετάπλασης» και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών επιστημονικών μελετών και ερευνών. Βάσει της συγκεκριμένης θεωρίας, όσοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από ουμανιστικές τάσεις με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και διακρίνονται παράλληλα για το ήθος και την εντιμότητά τους, διαθέτουν συνήθως μεγαλύτερη σωματική αντοχή και ισχυρότερη δύναμη θέλησης σε σχέση με τους υπόλοιπους, γεγονός το οποίο επιδρά θετικά στη λήψη αποφάσεων.

Τα κτήνη οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση



Είναι αδίστακτοι και θα τιμωρηθούν χωρίς δισταγμό από τον λαό.
Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλεί η σκέψη της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Μιλάμε για μία επιβάρυνση στα νοικοκυριά της τάξης των 750 Ευρώ κατ’ ελάχιστο. Μία ευθεία επίθεση εις βάρος της οικογενειακής επιβίωσης. Ένας βιασμός της εστίας, ένας εξαναγκασμός εις βάρος του πιο όμορφου κομματιού της ζωής: Των παιδιών.

Γιατί ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι το πετρέλαιο και τη θέρμανση μπορεί να το στερηθεί υποφέροντας ένας ενήλικας ή ένας έφηβος. Ένα παιδί όμως; Πως θα στερήσεις την ζεστασιά από ένα παιδί μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Με ποιο δικαίωμα κάνεις αυτή την κτηνώδη ενέργεια – ευθεία επίθεση σε πλάσματα που δε μπορούν καν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους;