Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πλανητικό Σκηνικό - Αφουγκραζόμενοι την κοσμική παλίρροια



Κάθε φορά που ο Ουρανός αλλάζει ζώδιο ο καθένας μας καλείται να συντονιστεί με τους νέους ρυθμούς που επιτάσσει ο πλανήτης. Το 2010 δεν προλάβαμε καλά-καλά να πάρουμε μια γεύση από το τι προτίθεται να κάνει ο Ουρανός στον Κριό, αφού παρέμεινε στο ζώδιο μόλις δυόμισι μήνες. Από το Σάββατο 12-3-2011 όμως στις 2:49 τα ξημερώματα μπαίνουμε για τα καλά στο χορό, που θα κρατήσει ούτε λίγο ούτε πολύ επτά χρονάκια. 

Ως το 2018 οι αλλαγές, οι αναθεωρήσεις και οι ανατροπές που επαγγέλλεται ο «τρελάρας» του ζωδιακού θα βιωθούν από το κάθε ζώδιο σε διαφορετικό τομέα. Άλλες φορές πιο έντονα ή πιο δραματικά κι άλλες σαν φυσική συνέπεια των αποφάσεων που παίρνουμε εμείς οι ίδιοι. Το δεύτερο είναι και το ζητούμενο. Να μπορέσουμε δηλαδή να αφουγκραστούμε την κοσμική παλίρροια και να πράξουμε τα δέοντα πριν μας πέσει ο ...ουρανός στο κεφάλι.

Για να γίνει αυτό υπάρχει μια και μόνη βασική προϋπόθεση: Όσο πιο κοντά στον εαυτό μας βρισκόμαστε, όσο περισσότερο αγγίζουμε την αλήθεια μας, τόσο πιο φιλικά θα μας φερθεί και ο πλανήτης. Αν αντίθετα προσπαθήσουμε να οχυρωθούμε στις βολικές συμβάσεις του παρελθόντος, στα στερεότυπα που μας κρατούν μακριά από αυτό που μας εκφράζει πραγματικά, τότε θα βιώσουμε τη δική μας προσωπική «Αποκάλυψη». 

Ούτε σε αυτήν την περίπτωση όμως το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο ή σώνει και καλά αρνητικό. Απλά οι αναταράξεις θα είναι πιο έντονες, αφού θα κλονιστεί συθέμελα η βεβαιότητα και η σιγουριά μας γι’ αυτό που θεωρούσαμε ως δεδομένο ή «ακλόνητο φαβορί». 

Σε αυτήν την επταετή πορεία ο Ουρανός θα έχει τις καλές του και τις στραβές του. Τα επτά τετράγωνα που θα σχηματίσει με τον Πλούτωνα την επόμενη τριετία θα κάνουν μερικές ανατροπές ακόμη πιο εκκωφαντικές. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πλανήτες κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.
Γιατί στις πλείστες των περιπτώσεων το πιο σημαντικό δεν είναι τα γεγονότα αλλά το πως αντιδρούμε σε αυτά. Και είναι προφανές ότι οι υποψιασμένοι θα έχουν καλύτερα αντανακλαστικά.

Για περαιτέρω πληροφορίες δείτε εδώ