Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΣΑΚΡΑ




Χρώμα: Κίτρινο - Χρυσό


Στοιχείο: Φωτιά
Αίσθηση: Όραση
Βασική αρχή: Μορφοποίηση των πραγμάτων
Αντιστοιχίες στο σώμα: Μέση, υπογάστριο, πεπτικό σύστημα, στομάχι, συκώτι, σπλήνα, χολή, αυτόνομο νευρικό σύστημα
Αδένες: Πάγκρεας

Σκοπός και λειτουργία

To τρίτο τσάκρα (Ηλιακού πλέγματος) τοποθετείται δύο δάχτυλα πιο πάνω από τον ομφαλό και ανοίγει προς τα εμπρός. Η λειτουργία του είναι αρκετά περίπλοκη.
Αντιπροσωπεύει τον ήλιο και το ενεργειακό μας κέντρο. Απορροφάμε την ηλιακή ακτινοβολία μέσω του τρίτου τσάκρα η οποία τρέφει το αιθερικό μας σώμα και ενεργοποιεί και διατηρεί το υλικό μας σώμα. Επίσης τα συναισθήματα μας φεύγουν από το τρίτο τσάκρα με την μορφή δονήσεων.
Η έδρα της προσωπικότητας μας βασίζεται στις δονήσεις του τρίτου τσάκρα. Η κοινωνική μας υπόσταση, η επιθυμία μας να επιβεβαιωνόμαστε, η θέληση μας να πετυχαίνουμε, η δίψα μας για δύναμη, όλα αυτά επηρεάζονται από το τσάκρα του ηλιακού μας πλέγματος, το τρίτο τσάκρα.
Η πιο σημαντική του λειτουργία είναι ότι εξαγνίζει τις δονήσεις των κατώτερων τσάκρα.
Επιθυμίες και ευχές φιλτράρονται από το 3ο τσάκρα και καθαρές αγνές δονήσεις περνούν προς τα ανώτερα τσάκρα που είναι πιο πνευματικά. Ένα μπλοκάρισμα στο τρίτο τσάκρα έχει ως συνέπεια διεστραμμένες δονήσεις να περνάνε προς τα πνευματικά τσάκρα διαμορφώνοντας μια προσωπικότητα όπως θα λέγαμε βαθιά πνευματική αλλά σατανική και διεστραμμένη, αποκλίνουσα του φυσιολογικού.
Ένα υπερδιεργεμένο τρίτο τσάκρα αναζητά υπερβολικά την αγνότητα, απεχθάνεται κάθε βρώμικη σκέψη και συμπεριφορά και μπορεί να οδηγησει τον άνθρωπο στην απομόνωση, διότι βλέπει παντού γύρω του ακάθαρτες σκέψεις και συμπεριφορές και έτσι αναζητά την προστσία στου σε ένα ψυχικά αποστειρωμένο περιβάλλον.
Η σωστή λειτουργία του πρέπει να είναι στο μέσο, ούτε μπλοκαρισμένο ούτε υπερδιεργεμένο.
Το ηλιακό πλέγμα συνδέεται απευθείας με το αστρικό σώμα, το οποίο είναι το κέντρο των ευχών και επιθυμιών μας. Αν αποδεχόμαστε τα συναισθήματα μας, τις ευχές μας και τις εμπειρίες της ζωής μας αυτό θα βοηθήσει στην ηρεμία του ηλιακού πλέγματος και στο άνοιγμα του τρίτου τσάκρα προς τα εμπρός αυξάνοντας το εσωτερικό μας φως και την ζωή μας στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Αν δεν αποδεχόμαστε την ζωή το τρίτο τσάκρα παραμένει μπλοκαρισμένο και δυσλειτουργεί δημιουργώντας εντάσεις  για το θέμα της επιβίωσης, ανικανοποίητους πόθους και επιθυμίες κτλ.
Η διάθεση μας επηρεάζεται από την ένταση του εσωτερικού μας φωτός. Όταν το τρίτο τσάκρα είναι ανοιχτό αισθανόμαστε γεμάτοι από την ζωή, πλήρης χαράς και εσωτερικής αγαλλίασης. Εάν είναι μπλοκαρισμένο αισθανόμαστε σκοτεινοί και σε έλλειψη ισορροπίας. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτές τις δονήσεις εκπέμπουμε προς τα έξω και στους άλλους και τους μεταδίδουμε το πώς αισθανόμαστε. Έτσι άλλοι θα μας αποφύγουν και άλλοι θα μας παρηγορήσουν, άλλους θα έλκουμε και άλλους θα απωθούμε.
Επίσης αντιλαμβανόμαστε τις δονήσεις των άλλων ανθρώπων, δηλαδή την ψυχική τους λειτουργία η οποία καθορίζεται από το τι σκέφτονται και τι προθέσεις έχουν, με το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Όταν αισθάνεστε ένα προαίσθημα για κάποιον, τότε μιλάει το τρίτο τσάκρα σας.



Αρμονική λειτουργία

Αισθάνεστε ειρήνη και εσωτερική αρμονία με τον εαυτό σας και την ζωή γενικά και την θέση σας στον κόσμο μέσα. Έχετε αποδεχθεί το πώς είστε ολοκληρωτικά και αισθάνεστε σεβασμό για το πώς είναι οι άλλοι, τόσο ψυχικά όσο και εμφανισιακά. Επίσης έχετε αποδεχτεί τις επιθυμίες, τα συναισθήματα και τις ευχές και τις εμπειρίες σας στην ζώη.
Ό,τι και να σας έρθει στην ζωή το υποδέχεστε καλοπροαίρετα γνωρίζοντας ότι κάτι θα μάθετε από κάθε διαδικασία καλή ή κακή. Ο τρόπος αποδοχής σας του εαυτού σας και του κόσμου σας οδηγεί σε μια πληρότητα και μια βαθιά ένωση με το παν. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να συνδυάζεται με την λειτουργία του τσάκρα της βάσης που παράγει την αντίληψη για την επιβίωση. Αποδέχεστε κάθε μεριά της ζωής και προπάντων τις δυσκολίες της ζωής. Έχετε ισχυρό αίσθημα επιβίωσης και ισχυρό αίσθημα γνώσης, ότι θα αντιμετωπίσετε κάθε τι την ζωή και θα αποδεχτείτε την ζωή όπως και να σας έρθει. Αυτό σας δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας και το τρίτο τσάκρα λειτουργεί αρμονικά σε εσάς.
Επιπρόσθετα εάν το τρίτο μάτι, 6ο τσάκρα και το τσάκρα του στέματος, 7ο τσάκρα είναι επίσης ανοιχτά αναγνωρίζετε ότι όλα τα υλικά όντα και υπάρξεις είναι διάφορες συχνότητες ενέργειας. Από την στιγμή που αναγνωρίζετε την ύπαρξη σαν διαφορετικές συχνότητες ενέργειας και εσείς είστε πλήρως ανοιχτοί με τα ανώτερα τσάκρα σας, συνδέεστε με κάθε συχνότητα της υπάρξεως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε σκέψη σας και ευχή και επιθυμία σας να εκπληρώνεται αμέσως αφού υπάρχει ο συντονισμός των ανώτερων ενεργειών. Έτσι κάθε τι που αναζητάτε το ελκύετε προς τα εσάς μέσω των ανώτερων τσάκρα σας και της έκφρασης των επιθυμιών σας από το τρίτο τσάκρα προς το περιβάλλον.



Δυσαρμονική λειτουργία

Όταν το τρίτο τσάκρα δυσλειτουργεί, θέλετε να εκμεταλλεύεστε το κάθε τι σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες, θέλετε να ελέγχετε τα πάντα να κατακτάτε και να ασκείτε παντού την ισχύ σας. Μπορεί να είστε ένας δυνάστης ενώ εσείς να αισθάνεστε ηγέτης.
Μια εσωτερική ανησυχία και δυσαρέσκεια σας διακατέχει. Αναπτύσσετε ένα χαρακτήρα που θέλει συνεχώς να είναι υπερδραστήριος και απασχολούμενος. Αυτή η υπερδραστήρια ενασχόληση είναι ο τρόπος σας να καλύπτετε την ανεπάρκεια των επιθυμιών σας. Το τρίτο τσάκρα σχετίζεται με τις επιθυμίες και όταν είναι μπλοκαρισμένο και δεν ρέει η ενέργεια προς αυτό, γίνεστε ανικανοποίητοι στις επιθυμίες σας και αρχίζετε να διαμορφώνετε όλη την προαναφερθείσα συμπεριφορά. Η υπέρδραστηριότητα σας δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε, να αφήσετε λίγο τα πράματα, να σταματήσετε να τα ελέγχετε συνεχώς. Πρέπει να καταλάβετε ότι η υλική ευμάρεια και η αναγνώριση δεν θα σας δώσουν την ευτυχία που αναζητάτε με τις επιθυμίες σας.
Η αποδοχή και η υλική ευμάρεια είναι σημαντικά για εσάς. Τα αληθινά αισθήματα σας είναι μπλοκαρισμένα και αδυνατείτε να τα εκφράσετε. Αναστατώνεστε εύκολα και γίνεστε εριστικοί. Ο θυμός είναι μια μορφή έκφρασης των ανικανοποίητων συναισθημάτων σας και του θυμού που μαζεύατε τόσο καιρό κάθε φορά που δεν είχατε αυτό που θέλατε. Συχνά ερεθίζεστε με θυμό όταν δεν παίρνετε αυτό που θέλετε. Μπορεί να πιστεύετε ότι υπάρχουν εμπόδια από το να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Σε μακροχρόνιες καταστάσεις μπλοκαρίσματος όταν έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες δεν αντέχετε και νευριάζετε και σιγά-σιγά αυτό γίνεται με όλο και μικρότερες αντοχές με αποτέλεσμα να νευριάζετε τελικά με το παραμικρό. Αρχίζετε να βλέπετε παντού αποτυχίες και σκέφτεστε συνέχεια άσχημα πράγματα και έτσι δημιουργείτε συνέχεια κακές υποθετικές εξελίξεις των υποθέσεων σας. Βλέπετε παντού το κακό. Τελικά βλέπετε παντού δυστυχία όπου και αν στραφείτε.

 www.rickrichards.com