Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο δεσμός του Ψυχικού Συντρόφου


Πρόκειται για ένα δεσμό στον οποίο δύο ψυχές είναι εξαιρετικά συμβατές, στα περισσότερα επίπεδα: σωματικό - συναισθηματικό - διανοητικό - και πνευματικό.

Υπάρχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Πολύ συχνά, τα συγκεκριμένα άτομα είναι πάνω απ' όλα φίλοι.

Οι ψυχικοί σύντροφοι είναι άτομα που έχουν ενσαρκωθεί και έχουν μοιραστεί πολλές θετικές και μακροχρόνιες σχέσεις. Συνήθως έχουμε περισσότερους από έναν, ψυχικούς συντρόφους.

Οι σύντροφοι ψυχής είναι άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε μια μακρά σχέση - δεν χρειάζεται να είναι συνεχής , αλλά συνήθως έχει μεγάλη διάρκεια.
Ένα άτομο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τη ζωή μας περιοδικά , για ένα μεγάλο διάστημα .

Κάθε φορά που εμφανίζονται σύντροφοι ψυχής , φέρνουν μαζί τους μια αίσθηση ανανέωσης.

Όπως και με τους καρμικούς δεσμούς , η συμπάθεια μπορεί να είναι στιγμιαία , αν και δεν είναι συνήθως παθιασμένη .

Ο διαχωρισμός του ψυχικού συντρόφου από τον καρμικό δεσμό δεν είναι πάντα εύκολος .

Ο χρόνος και ο βαθμός συμβατότητας σε όλα τα επίπεδα είναι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουμε υπ΄οψην.

 


Θα υπάρξουν διαφορές, αφού είμαστε μοναδικές και ατομικές ψυχές , αλλά θα εντοπίσουμε το κοινό έδαφος ως προς τις φιλοδοξίες μας και τους στόχους μας.

Ανάμεσα στους ψυχικούς συντρόφους αναπτύσσεται μια φιλία που διαρκεί και αντέχει σε όλες τις περιστάσεις.


πηγή

Σχέσεις.Καθώς αρχίζετε να αλλάζετε το είδωλο μέσα στον καθρέφτη, θα παρατηρήσετε επίσης ότι και οι καθρέφτες θα αλλάζουν.

 
Η βάση των σχέσεων είναι να καθρεφτίζουν τη δική σας μεγαλοπρέπεια και να σας θυμίζουν το μέρος του Θεού μέσα σας.

Κάποιες σχέσεις περιείχαν δύσκολα μαθήματα για σας. Κι αυτό ήταν όπως έπρεπε διότι για να δείτε το Θεό μέσα σας, η ενέργειά σας θα πρέπει να είναι πλήρως εστιασμένη, αφού  ο Θεός είναι ορατός μόνο μέσα από μάτια απαλλαγμένα από κριτική διάθεση.

Μερικές φορές βάζετε στη ζωή σας καθρέφτες που ανακλούν δικά σας κομμάτια που δεν σας αρέσουν. Χρησιμοποιήσατε αυτούς τους καθρέφτες για να δείτε ανοιχτά το είδωλο που σας προσφέρουν. Καθώς αρχίζετε να αλλάζετε το είδωλο μέσα στον καθρέφτη, θα παρατηρήσετε επίσης ότι και οι καθρέφτες θα αλλάζουν.

Σας έχουν πει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποιον άλλο. Σας λέμε ότι με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να αλλάξετε κάποιον άλλο άνθρωπο, αλλάζοντας τον τρόπο που αντιδράτε προς αυτόν...
 
 
 
Αφού καταφέρετε να δείτε την εικόνα του εαυτού σας και να συνειδητοποιήσετε το μάθημα που είναι εκεί για σας, μία νέα σχέση θα αναδυθεί. Ένα νέο πρόσωπο θα καθρεφτίζεται πλέον στον καθρέφτη. Για κάποιους αυτό θα σημάνει το τέλος μίας σχέσης....

Κάποιες σχέσεις θα πραγματοποιήσουν τη μετάβαση και θα προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Δεν κρίνουμε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο. Το μόνο που θέλουμε να σας τονίσουμε είναι ότι τις περισσότερες φορές έχετε επενδύσει πολλή ενέργεια για να τοποθετήσετε έναν συγκεκριμένο καθρέφτη στο πεδίο σας. Μην τον απομακρύνετε πριν να δείτε το είδωλό σας, γιατί αυτό θα σας κάνει απλώς να αναζητήσετε έναν άλλο καθρέφτη παρόμοιας οπτικής για να κοιτάτε τον εαυτό σας. Σας ζητάμε να ασκήσετε τη διάκρισή σας όταν κάνετε τέτοιου είδους επιλογές.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνο το άτομο που καθρεφτίζεται που πρέπει να αλλάξει. Όταν πραγματοποιηθεί μια αλλαγή στον έναν από τους δύο, ο καθρέφτης θα πρέπει επίσης να είναι πρόθυμος να κρατήσει το νέο είδωλο. Ένας καθρέφτης απρόθυμος να στείλει πίσω μια νέα εικόνα, είναι κολλημένος για πάντα σε μια περιορισμένη σχέση. Σας λέμε ότι οι καθρέφτες που καλωσορίζουν την ευκαιρία να αλλάξουν το είδωλό τους είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσουν στα ανώτερα επίπεδα. Αυτό συχνά απαιτεί συγχώρηση και κατανόηση. Αυτό δείχνει καθαρά τη χρήσης της Αγάπης άνευ όρων και την άποψη της Ενότητας στις σχέσεις μέσα στη νέα ενέργεια.

Πολλοί στις υψηλότερες δονήσεις έχουν συναντήσει δυσκολίες στη δημιουργία σχέσεων που να τους ικανοποιούν. Βλέπουν τους εαυτούς τους μόνους και ανίκανους να συνδεθούν. Σας υπενθυμίζουμε συχνά ότι είστε πολύ πιο δυνατοί από ό,τι αντιλαμβάνεστε. Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας. Το ίδιο ισχύει και με τις σχέσεις σας.

Όταν στέλνετε ένα κάλεσμα στο Σύμπαν για κάποιον να έρθει να μοιραστεί τη ζωή σας, το Σύμπαν σας επιστρέφει ακριβώς την ίδια δόνηση που στείλατε. Το Σύμπαν έχει μόνο μια απάντηση σε όλα τα αιτήματά σας: «Και έτσι είναι...» Οι μόνοι περιορισμοί που μπαίνουν στον τομέα των σχέσεών σας είναι εκείνοι που εσείς βάζετε στον εαυτό σας.

Μια ειλικρινής ματιά στα αποτελέσματα των αιτημάτων σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις δονήσεις που στέλνετε προς τα έξω. Κάποιοι κοιτάζουν το σώμα τους και σκέπτονται σιωπηρά: «ποιος θα με θέλει εμένα;» Άλλοι θέλουν απεγνωσμένα κάποιον στη ζωή Τους, αλλά είναι απρόθυμοι να γίνουν ευάλωτοι. Σας λέμε ότι αυτές οι σκέψεις μπαίνουν πριν από σας μέσα στις σχέσεις. Συχνά τέτοιες απόψεις εμποδίζουν τους ανθρώπους να έρθουν κοντά σας, παρόλο που άκουσαν το αρχικό κάλεσμα. Συχνά ακούνε «Έλα σε μένα.:. έλα σε μένα» και μόλις πλησιάζουν ακούνε «Όχι τόσο κοντά!» Αυτό επίσης μπορεί να φέρει κοντά σας ανθρώπους που είναι συναισθηματικά ή με κάποιον άλλο τρόπο μη διαθέσιμοι. Τελικά είναι μια άμεση ανταπόκριση στο αίτημά σας προς το Σύμπαν. Σας λέμε τώρα ότι υπάρχουν ταίρια για τον καθένα στον πλανήτη.

Αφήστε το βόλεμα στη μοναξιά σας και την κριτική απέναντι στον εαυτό σας και επιτρέψτε στους άλλους να σας βρουν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι εντελώς ανοιχτός και ευάλωτος και θα δείτε τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα. Αφήστε τον να είναι ένας ακριβής και συμπονετικός καθρέφτης και κοιταχτείτε μέσα του με την προσδοκία να δείτε την πιο μεγαλειώδη αντανάκλαση του Θεού.

Οι περισσότερες συντροφικές σχέσεις που κάνετε γίνονται με ηθελημένα συμβόλαια. Σε μια προσπάθεια για ισορροπία, ελκύετε στη ζωή σας εκείνους που έχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να επιτύχετε αυτή την ισορροπία. Συχνά είναι ένα συμβόλαιο που κάνατε προτού έρθετε εδώ. Με αυτό τον μηχανισμό, κάποιοι έχουν κάνει συμβόλαιο να απωθούν τις συντροφικές σχέσεις από τη ζωή τους. Αυτά τα συμβόλαια έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό που τον έχετε σχεδιάσει εκ των προτέρων. Πολλά από αυτά βασίζονται στο να αναθρέψετε παιδιά.

Μερικές φορές το συμβόλαιο ολοκληρώνεται και νιώθετε μια ώθηση να προχωρήσετε παραπέρα. Άλλες φορές το συμβόλαιο ολοκληρώνεται αλλά σας φαίνεται σωστό να παραμείνετε. Αν απομακρύνετε την κριτική διάθεση, είναι εύκολο να δείτε ότι όλα αυτά τα συμβόλαια είναι σωστά.
 
 
Πολλά συμβόλαια, όμως, που έγιναν μέσα στην παλιά ενέργεια, δεν θα επιβιώσουν κατά τη μετάβαση στη νέα ενέργεια. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει τώρα. Επίσης, εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από τη σχέση χωρίς να εκπληρώσετε ένα συμβόλαιο, αποκτάτε την προδιάθεση να ελκύσετε στο πεδίο σας κάποιον άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι φαίνεται να δημιουργούν το ίδιο μοτίβο σχέσεων ξανά και ξανά. Είναι επειδή έφυγαν προτού τελειώσουν. Σε όλες τις περιπτώσεις προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από χαρακτηριστικά που υπάρχουν μέσα στον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό που αποκαλείτε σχέσεις είναι αληθινά ο μεγάλος καθρέφτης. Είναι ένα δώρο του ύψιστου επιπέδου που δώσατε στον εαυτό σας.

Κοιτάξτε μέσα στον καθρέφτη από κοντά και προχωρήστε χωρίς φόβο στα μαθήματα που έχετε βάλει εκεί για τον εαυτό σας...
 
από εδώ