Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υδράργυρος στο σπίτι μας - Τοξικός έως και φονικός για τον οργανισμό μας!

Ολοι σπίτι έχουμε ένα κοινό θερμόμετρο υδραργύρου - η χρήση του οποίου
 απαγορεύθηκε, ευτυχώς, από την 1/1/2011 με οδηγία της Ε.Ε. Ολοι κάποια  στιγμή έχουμε σπάσει ένα τέτοιο θερμόμετρο. 
Εγώ όταν ήμουν μικρή το έφαγα  κιόλας!!! Και τι κάναμε: Μαζέψαμε τις ασημένιες «μπιλίτσες» με τα χεράκια
 μας ή - ακόμα χειρότερα; - με την ηλεκτρική σκούπα και τις πετάξαμε στα  σκουπίδια ή στη λεκάνη της τουαλέτας κ.λ.π.. Μόνο που τότε ίσως δεν ξέραμε  ότι ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο (θυμάστε σχολείο,
 Χημεία;), η κατάποση, ή ακόμα χειρότερα, η εισπνοή του οποίου (ΝΑΙ ΟΙ  ΜΠΙΛΙΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ και είναι χειρότερο να τις εισπνεύσεις από το  να τις καταπιείς !!!) δύναται να επιφέρει από πρόσκαιρες παρενέργειες  (πονοκέφαλο, απώλεια συνείδησης κ.λ.π.) έως μόνιμες καρδιαγγειακές και  νεφρικές βλάβες. Ακόμα ακόμα, μπορεί να δημιουργήσει χρωμοσωματικές
 ανωμαλίες που οδηγούν σε μογγολισμό!!!

 Συνεπώς, μόλις δούμε τις γλυκούλες ασημί μπαλλίτσες:

 1. Ανοίγουμε τα παράθυρα, για να αερίζεται καλά ο χώρος
 2. Απομακρύνουμε παιδί ή ζώο.
 3. Φοράμε τα γάντια μας (όχι τα μάλλινα του χιονιού, της κουζίνας εννοώ)
 4.  Με ένα κομμάτι χαρτί συγκεντώνουμε τα σώματα του υδραργύρου, τα οποία λόγω
 σχήματος και βάρους εκτοξεύονται μακριά τα άτιμα. Προς θεού δε
 χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκια!!! 
 5. Τα βάζουμε σε τρεις  πλαστικές σακούλες που τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται και τα
 βγάζουμε στο μπαλκόνι. 
 6. Τα απορρίπτουμε, όχι φυσικά στα σκουπίδια, αλλά σε  σταθμούς συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν  τέτοιους πιά. 
 7. Προμηθευόμαστε από το φαρμακείο ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο.  Μην ακούσω από κανέναν ότι δεν το εμπιστεύεται γιατί δεν είναι ακριβείας.  Δεν θα πάθουμε τίποτα εάν μας δείξει 0,1 βαθμό C απόκλιση.

 Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τις οικολογικές λάμπες φωτισμού με τις οποίες  μας ενθαρρύνουν όλοι  να αντικαταστήσουμε τις απλές  λάμπες. Εχουν υδράργυρο!!!! Σε μικρότερη ποσότητα /ανά λαμπτήρα σε σχέση με  το θερμόμετρο, αλλά εάν σκεφτείτε πόσες αριθμητικά χρησιμοποιούμε το  χρόνο...

 Εχετε ακούσει ποτέ ότι δεν πρέπει να τις πετάτε μόλις καούν, αλλά πρέπει να  τις συγκεντρώνετε και να τις απορρίπτετε σε ειδικούς για το σκοπό αυτό  συλλέκτες; Εγώ αυτό που κάνω είναι να τις συγκεντρώνω σε μια σακούλα, να τις  φυλάω κάπου που δεν κινδυνεύουν να σπάσουν και μια φορά στο τόσο να τις  πηγαίνω στο IKEA, που έχει σταθμό συγκέντρωσης για αυτές.

 Σας παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα όπου μπορείτε, να ενημερωθεί ο κόσμος, μιας  κι αυτοί που πρέπει να τον ενημερώσουν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

πηγή
από mail που μου έστειλαν

Η συνειδητοποίηση της ψευδαίσθησης των αισθήσεων

Για να κατανοήσουμε τι επιφυλάσσουν οι Θετικές Επιστήμες τον 21ο αιώνα τον άνθρωπο, πρέπει να αντιληφθούμε αρχικά ότι η επιστημονική επανάσταση που άρχισε τον 16ο αιώνα με πρωταγωνιστές τους Νεύτωνα, Γαλιλαίο, Κοπέρνικο και τόσους άλλους σκαπανείς του επιστημονικού πνεύματος έχει φτάσει στη δύση της.

Σήμερα πλέον μια νέα επιστημονική έκρηξη έχει ήδη συντελεσθεί αν και οι γνώσεις που απορρέουν από αυτήν δεν μπορούν να διαδοθούν με την απαιτούμενη «ταχύτητα».

Η αιτία αυτής της αδυναμίας είναι η δυσκολία αποδοχής από τον κοινό ανθρώπινο νου των νέων επιστημονικών δεδομένων. Μέχρι σήμερα η έννοια της ανθρώπινης κοινής λογικής, της λογικής που ανέπτυξε ο άνθρωπος μέσω των αισθήσεών του, ταυτιζόταν με την επιστημονική λογική. Η ταύτιση αυτή έχει πάψει να υφίσταται εδώ και δεκαετίες και ως εκ τούτου η ανεκπαίδευτη κοινή ανθρώπινη λογική όλο και περισσότερο θεωρεί παράλογα και ακατανόητα τα φυσικά γεγονότα που περιγράφονται από τις σύγχρονες φυσικές θεωρίες.

Η μεγάλη λοιπόν προσφορά των Θετικών Επιστημών στην κοινωνία των επόμενων αιώνων θα είναι η κοινοποίηση και διασπορά των ιδεών και των αποτελεσμάτων της μεγάλης επιστημονικής επανάστασης που ήδη έχεις συντελεσθεί.

Ας αναφερθούμε όμως σε μερικά στοιχεία αυτού του υπέροχου μέλλοντός μας.