Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αγκαλιά - Το μεγαλείο της στενής γνωριμίας, της κοινωνικής επαφής ξεκινά από την πρώτη αγκαλιά που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του πρώτου στενού δεσμού.


Με το άρμα της ζωής, ξεκινάμε ένα ταξίδι μεταφερόμενοι σε ένα μέρος όπου αισθανόμαστε απόλυτα προστατευμένοι, απόλυτα ασφαλείς και μια γλυκιά ζεστασιά μας περιβάλει και μας ηρεμεί μέχρι τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε για δράση και κίνηση. Η ένταση τους βαθμιαία αυξάνεται όλο και περισσότερο για να αναδυθούμε στον εξωτερικό κόσμο και να ανοίξουμε την πόρτα της ζωής. Πρώτο εξέρχεται το κεφάλι , το οποίο σταδιακά περιτυλίγεται από μια φωτεινή λάμψη, με την οποία περιλούζεται ,στη συνέχεια, ολόκληρό το σώμα. Έπειτα, παίρνουμε την πρώτη μας ανάσα ζωής, που την ακολουθεί το πρώτο κλάμα και ύστερα αφηνόμαστε σε ένα μέρος όπου αισθανόμαστε χαλάρωση και ζεστασιά σε όλο μας το σώμα , νιώθουμε αγάπη και o ρυθμός της ύπαρξης μας εναρμονίζεται με εκείνο της μητέρας, καθώς βιώνουμε την πρώτη αγκαλιά της ζωής μας.

Στην αγκάλη της μητέρας, της νοσοκόμας ή της παραμάνας έχουμε όλοι ζήσει ευτυχισμένα και η τρυφερή αίσθηση που βιώσαμε ενστικτωδώς είναι για πάντα κοντά μας, καθώς αντέχει στο χρόνο και παραμένει καταγεγραμμένη στη συναισθηματική μας μνήμη, για να την αναβιώνουμε σε όλο το ταξίδι της ζωής.