Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η Ψήφος Τώρα Αρχίζει

Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε στην δημιουργία της κοινωνίας μας με τη ψήφο μας στις εκλογές. Είναι συγχρόνως ιερό δικαίωμα και ευθύνη.

Μπορούμε επίσης να ψηφίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε δευτερόλεπτο με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις λέξεις, τις συμπεριφορές και τις πράξεις μας, οι οποίες σαν ψήφοι επιδρούν στην κοινωνία γύρω μας, με θετικούς και αρνητικούς τρόπους, μέσα από το συλλογικό μας υποσυνείδητο και το ενιαίο ενεργειακό - συναισθηματικό μας πεδίο.

Πως μπορούμε να ψηφίζουμε κάθε δευτερόλεπτο για την κοινωνία που θέλουμε;

1. Ψηφίστε με το οραματισμό σας - Δώστε 5 με 10 λεπτά κάθε μέρα οραματιζόμενοι την ιδανική κοινωνία στην οποία θα θέλατε να ζήσετε. Με ισότητα, ενότητα, δικαιοσύνη και ευημερία για όλους.

2. Ψηφίστε με την ειρήνη σας - Δώστε λίγο χρόνο ακόμα στην συγκέντρωση σας για να αδειάστε το νου σας και να βιώστε εσωτερική ειρήνη και αρμονία.

Είναι αποδειγμένο από έρευνες ότι οι δυο αυτές ενέργειες έχουν θετική επίδραση πάνω στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και στην κοινωνία γύρω μας.

3. Ψηφίστε με τις λέξεις σας – Είναι αποδειγμένο, επίσης, ότι η θετικότητα (αλλά και η αρνητικότητα) ενός ανθρώπου επιδράει στους άλλους γύρω του. Ψηφίστε με το να μιλάτε για τα ιδανικά σας, τις λύσεις που σκέφτεστε, και για το πως θέλετε να είναι η κοινωνία – πάρα να γεμίσετε την ατμόσφαιρα με αρνητικά παράπονα, φόβο, άγχος, κριτική και θυμό.


4. Ψηφίστε με την συμπεριφορά σας.

α. Ψηφίστε για διαφάνεια και τιμιότητα με το να είστε πάντα τίμιοι σε όλες τις συναλλαγές σας με όλους, ακόμα και με το κράτος, ακόμα και με την εφορία.
β. Ψηφίστε για ενότητα και ισότητα με το να συμπεριφέρεστε προς όλους με τον ίδιο σεβασμό και ενδιαφέρον – ανεξάρτητα από την πολιτική, θρησκευτική ή εθνική ταυτότητα του άλλου.
γ. Ψηφίστε για μια κοινωνία ευημερίας, μαθαίνοντας να δημιουργείτε ευημερία για τον εαυτό σας και τους άλλους.
δ. Ψηφίστε για μια κοινωνία με αγάπη με το να βοηθάτε αυτούς που έχουν ανάγκη.
ε. Ψηφίστε για μια πράσινη κοινωνία προσέχοντας που πετάτε σκουπίδια, ανακυκλώνοντας και κάνοντας οικονομία στο νερό, στο ρεύμα και στην θέρμανση.
στ.Ψηφίστε για ασφάλεια οδηγώντας προσεκτικά και με σεβασμό.

Η κάθε μας πράξη και συμπεριφορά είναι τελικά μια πολιτική πράξη – μίας ψήφος που επιδράει στην πολιτεία και στον εαυτό μας. Ο χρυσός κάνονας «να μην κάνω στους άλλους αυτό που δεν θέλω να κάνουν σε μένα» απλώς καθρεφτίζει τον αμετάβλητο νόμο του σύμπαντος : «Οι άλλοι θα κάνουν (κάποια στιγμή) σε μένα αυτό που κάνω εγώ στους άλλους.» Με την μικρή διαφορά, ότι οι πράξεις που μας «επιστρέφονται» μπορεί να έρθουν από αλλού και όχι από εκεί που περιμένουμε.

5. Ψηφίστε με τον τρόπο ζωής σας. Ο τρόπος ζωής μας έχει μεγάλη επίδραση πάνω στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα πεδίο – υποσυνείδητο, ενεργειακό και περιβαλλοντικό – ώστε η κάθε συνήθεια ζωής μας επιδράει στο σύνολο και το περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να ζούμε απλά - απελευθερωμένοι από πολλές υλικές ανάγκες (η εξάρτηση σε αυτές μια ριζική αιτία της κρίσης.) Να ζούμε ευτυχισμένοι με ευγνωμοσύνη για τις απλές χαρές της ζωής χωρίς να καταναλωνουμε ασκοπα πολύ νερό, ρεύμα ή θέρμανση.

6. Ψηφίστε με την ανιδιοτέλεια σας – η υπηρεσία προς αυτούς που έχουν υλική ή συναισθηματική ανάγκη είναι από τις πιο δυνατές ψήφους μας για την ιδανική κοινωνία.

7. Ψηφίστε ομαδικά με προσευχή, ψαλμούς, οραματισμό και διαλογισμό. Είναι γνωστό ότι η ενωμένη ομαδική πρόθεση θετικών επιθυμιών έχει 100 φορές πιο πολύ δύναμη από την ατομική.

8. Ψηφίστε με το Χο’οπονοπονο, με το να μάθετε να αποσύρετε την ενέργεια και την συμμετοχή σας από αυτά που δεν θέλετε να υπάρχουν στην κοινωνία μας.
(http://www.holisticharmony.com/greek/hopono.asp)

Ψηφίστε στις εκλογές – αλλά επίσης ψηφίστε με τις σκέψεις, τα οράματα, την εσωτερική σας ειρήνη, τις λέξεις, τις συμπεριφορές, τις πράξεις και τον τρόπο ζωής σας.

Απελευθερωθείτε από το αίσθημα ανεπάρκειας και ματαιότητας. Συνειδητοποιείστε ότι έχετε μια σημαντική επίδραση στο ενιαίο ενεργειακό πεδίο που επηρρεάζει όλη την ανθρωπότητα. Αντί να έχετε θυμό και απαιτησεις απο τους άλλους που ενδεχομένως δείχνουν ιδιοτέλεια, παθητικότητα ή αδιαφορία, δείξτε μεγαλύτερη ενεργητικότητα, συνειδηση και εστίαση στις δικές σας προσπάθειες, χωρίς απογοήτευση και ηττοπάθεια.

Είναι και αυτή μία ψήφος -Αλλαγής !

Να είμαστε όλοι πάντα καλά

Του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ