Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η φρουκτοζη ... τρεφει τον καρκινο!


Σε νεα  μελέτη που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α, διαπιστώθηκε ότι τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα μέσω της φρουκτόζης διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται τόσο με τη φρουκτόζη όσο και με τη γλυκόζη χρησιμοποιώντας και τα δύο σάκχαρα με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer Research, μπορεί να εξηγήσει παλαιότερες μελέτες που είχαν συνδέσει την κατανάλωση φρουκτόζης με τον καρκίνο του παγκρέατος, μια από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Ο Δρ Anthony Heaney και οι... συνεργάτες του, είπαν ότι «αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν εύκολα να μεταβολίσουν τη φρουκτόζη και έτσι να πολλαπλασιαστούν. Έχει μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με καρκίνο να προσπαθήσουν να μειώσουν τη πρόσληψη φρουκτόζης ή γλυκόζης, ουσίες που βρίσκονται κυρίως σε γλυκά, αναψυκτικά, σιρόπια, στο ψωμί και σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα».

Σύμφωνα με το American Heart Association, η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δεν προσθέτει μόνο βάρος, αλλά είναι επίσης βασικός ένοχος για το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Καταλήγοντας, η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι ελπίζει να παρασκευάσει ένα φάρμακο που να μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με την κατανάλωση της φρουκτόζης.
από το capital
Επίσης υπεύθυνη για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι η φρουκτόζη σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ερευνητικό Συνέδριο για την Υπέρταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

πηγη
http://apneagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2509.html

Everybody's Free to Wear Sunscreen! (Original + English Subtitles)

Παπαλανγκι - μερος 2ο

 Για τα πέτρινα μπαούλα,

τις σχισμές στις πέτρες,

τα πέτρινα νησιά

και τι υπάρχει ανάμεσά τους.

Ο Παπαλάγκι κατοικεί σαν το μύδι σ΄ ένα σκληρό καβούκι. Ζει ανάμεσα σε πέτρες όπως η σκολόπεντρα μέσα στις ρωγμές της πετρωμένης λάβας. Πέτρες είναι γύρω του, δίπλα του και πάνω του. Η καλύβα του μοιάζει μ' ένα όρθιο μπαούλο από πέτρα. Ένα μπαούλο με πολλά συρτάρια και πολλές τρύπες.

Από ένα μόνο σημείο μπορεί κανείς να μπει και να βγει στο πέτρινο καβούκι. Το σημείο αυτό ο Παπαλάγκι το ονομάζει είσοδο, όταν μπαίνει στην καλύβα και έξοδο όταν βγαίνει, παρ'

Παπαλάνγκι - μερος 1ο

Παπαλάνγκι: Ο λευκός, ο ξένος, ο Ευρωπαίος, ο σύγχρονος άνθρωπος.

Λόγια του φύλαρχου Τουιάβιι, από το νησί Τιαβέα-Σαμόα,
μετά από ένα ταξίδι του στην Ευρώπη στις αρχές του 20ου
αιώνα, που τα κατέγραψε ένας ιεραπόστολος.

..."Ο Παπαλάνγκι άγαπάει πολύ το στρογγυλό μέταλλο και το βαρύ χαρτί, του αρέσει να βάζει στήν κοιλιά του πολλά υγρά από σκοτωμένα φρούτα και κρέας από το γουρούνι και το μοσχάρι και από άλλα τρομερά ζώα, προπάντων όμως αγαπάει και αυτό που δεν πιάνεται και που όμως υπάρχει - το χρόνο.