Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - Το Τσάκρα του Στέμματος






Χρώμα: Βιολετί και άσπρο

Βασική αρχή: Η αγνότητα του όντος
Σωματική αντιστοιχία: Εγκέφαλος
Αδένας: Επίφυση

Σκοπός και λειτουργία

Το 7ο τσάκρα βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού και ανοίγει προς τα πάνω. 
Σχετίζεται με την επίφυση που βρίσκεται στην μέση του εγκεφάλου ανάμεσα από τα αυτιά. 
Η δραστηριότητα του 7ου τσάκρα στην αγιογραφία απεικονίζεται ως την άλω των αγίων.
Το κυρίαρχο χρώμα του είναι το βιολετί, αν και μπορεί να πάρει κάθε χρώμα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το τσάκρα του στέμματος ενώνει όλες τις δονήσεις των κατώτερων τσάκρα και είναι η πηγή ενέργειας για όλα τα άλλα τσάκρα.

Με το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας σαν μια ένωση με τα άλλα όντα και μια ένωση με το Θείο. Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας σαν μια εκδήλωση του Θεού, είμαστε μια σκέψη του Θεού και εκδηλωνόμαστε σαν μια μικρογραφία του μέσα στο αχανές χώρο που ονομάζουμε σύμπαν.


Το βιολετί χρώμα σχετίζεται με το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος. Είναι το χρώμα του διαλογισμού και της αφοσίωσης. Με τις δονήσεις του τσάκρα του στέμματος μπορούμε να επηρεάσουμε όλα τα άλλα τσάκρα και να να τα θεραπεύσουμε, να τα ξεμπλοκάρουμε και επίσης αυτές τις δονήσεις να τις μεταδώσουμε και σε άλλα όντα με θεραπευτικές ιδιότητες πάνω τους.

Το τσάκρα του στέμματος λειτουργεί όταν είναι ανοιχτό σαν ένας καθρέφτης των Θείων δονήσεων. 

Έτσι μέσω ενός όντος εμφανίζεται και λειτουργεί ο Θεός, καθρεφτίζοντας τις δονήσεις του πάνω μας και εμείς σε άλλους.

Με ανοιχτό το τσάκρα του στέμματος παύουμε να απορροφάμε ενέργειες από το στέμμα αλλά αρχίζουμε να εκπέμπουμε ενέργειες προς το περιβάλλον. Είναι σαν ένας λωτός να ανθίζει από την κεφαλή μας και να λούζει ως κάτω όλη την αύρα μας. Αυτή η ενέργεια των ενεργειών του τσάκρα του στέμματος στην αγιογραφία απεικονίζεται σαν την άλω των Αγίων.



Αρμονική λειτουργία



Το τσάκρα του στέμματος μπορεί να αναπτυχθεί πολύ ή λίγο ανάλογα πόσο έχουμε αναπτύξει τα υπόλοιπα τσάκρα μας. Δεν υπάρχουν μπλοκαρίσματα για το τσάκρα της κεφαλής. 

Όταν αυτό ανοίξει, ο άνθρωπος αισθάνεται μια ευφορία και μια ευδαιμονία, χαρά τον πλημμυρίζει η οποία μεταδίδεται και στους άλλους προς τα τσάκρα τους και ανάλογα τους επηρεάζει ξεμπλοκάρωντάς τα. Μια αίσθηση αγνότητας κυριαρχεί και γίνεται βιωματικά αντιληπτό, ότι κάθε ον είναι συνδεδεμένο με όλα τα άλλα. 

Αυτές οι στιγμές ευφορίας θα γίνονται όλο και πιο συχνές καθώς θα αναπτύσσετε το τσάκρα του στέμματος.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα τσάκρα θα κατέχετε ικανότητες να βλέπετε, να ακούτε και να επηρεάζετε τον πνευματικό και υλικό κόσμο. Όπου και αν στρέψετε την προσοχή σας θα λαμβάνετε πληροφορίες και θα γνωρίζετε τις επιπτώσεις τους, έτσι θα γνωρίζετε να λαμβάνετε σωστές αποφάσεις και θα έχετε το κάρμα πλέον στα χέρια σας.

Επιπρόσθετα θα μπορείτε να αφήνετε το σώμα σας και να κάνετε ταξίδια στα άλλα πεδία της υπάρξεως με ενεργές όλες τις πνευματικές σας λειτουργίες.

Τα τσάκρα αναπτύσσονται διαρκώς αλλά κάθε 7ετία κυριαρχεί κάποιο. Το τσάκρα του στέμματος κυριαρχεί και αναπτύσσεται στις ηλικίες 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63, 70... 





Χαρακτηριστικά κλειστού Τσάκρα του Στέμματος


Αν δεν ανοίξουμε το τσάκρα του στέμματος θα έχουμε έλλειψη του χαρακτηριστικού της κοινωνικότητας και της ομαδικότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζονται στην λειτουργία του τσάκρα του στέμματος. 

Με ανοιχτό το τσάκρα αυτό βιώνουμε την ομαδικότητα υπέρ του δέοντος και αισθανόμαστε ότι είμαστε ενωμένοι με όλα τα όντα σε έναν οργανισμό, το Εμείς. Έτσι φεύγουμε από το Εγώ και βρισκόμαστε στο Εμείς. Αλλά αυτό δεν είναι μια ψευδαίσθηση. Με ανοιχτά όλα τα τσάκρα ακούμε τις σκέψεις των άλλων σαν δικές μας, νιώθουμε τις ενέργειες τους, τους πόνους τους, τις χαρές τους, οι πράξεις μας τους επηρεάζουν, το ίδιο και οι σκέψεις μας.

Είμαστε στην πραγματικότητα σε ένα σύνολο όλοι μαζί, είμαστε στο Εμείς.

Αυτή είναι και η μεταμόρφωση που καλούμαστε να κάνουμε μέσα από τις συνεχείς ενσαρκώσεις μας, να ξεκολλήσουμε από την εγωιστική συμπεριφορά και να τοποθετηθούμε σε έναν νέο οργανισμό ως το Εμείς και όχι πλέον σαν ξεχωριστές οντότητες. Και αυτό γίνεται με την ανάπτυξη όλων των τσάκρα και με τις προσδίδουσες ιδιότητες που χαρίζει το κάθε ένα στον νέο πλέον ον που θα είναι ενωμένο σαν σκέψη με όλα τα άλλα.




Μετάφραση από : www.rickrichards.com