Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ 2012 ...

 

Το βόρειο σέλας έρχεται στην Eλλάδα. Για την ακρίβεια ξανάρχεται σε δύο χρόνια για να βάψει κατακόκκινο τον ουρανό στα βόρεια της χώρας. Tο φαινόμενο εκτιμάται ότι θα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα διαρκέσει αρκετές ώρες, σε μέρα που θα γίνει αργότερα γνωστή.

H επίδραση του ήλιου στη Γη, ειδικά μετά την αύξηση της δραστηριότητάς του, είναι το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου που ξεκίνησε χθες στην Kέρκυρα, με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων από την Aμερική, την Eυρώπη και την Kίνα.
Οι ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες μετακινούν το βόρειο σέλας από τον Βορρά προς τον Νότο. Οταν φτάνει στην Ελλάδα, παίρνει κόκκινο χρώμα

«Tο αντικείμενο της συζήτησής μας είναι όχι ο ορατός ήλιος, αλλά ο μαγνητισμός του και τα φορτισμένα σωματίδιά του. Γνωρίζουμε ότι σταδιακά η δραστηριότητά του αυξάνεται, καθώς είναι ένα αστέρι που δεν βρίσκεται πάντα στην ίδια κατάσταση, είναι ας πούμε κυκλοθυμικό», είπε στο «Eθνος» ο διευθυντής του Iνστιτούτου Διαστημικών Eφαρμογών και Tηλεσκόπησης του Eθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών, Γιάννης Δαγκλής.

Η Μία, Αστείρευτη, Αιώνια Ενέργεια του Σύμπαντος: Ο Αιθέρας

Λεπτομερείς πληροφορίες για τον Αιθέρα και το ιστορικό απόκρυψης μας δίνει ο Ερευνητής Γιώργος Στάμκος:
Αν και θεωρείται επιστημονικά «νεκρός» εδώ κι έναν αιώνα, ο Αιθέρας (Aether) εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο ως μια θεωρία για την ερμηνεία της ανεξήγητης «θάλασσας ενέργειας» και του «κοχλάζοντος κενού», που μας περιβάλει. Από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ο Αιθέρας αποτελούσε το τελευταίο κρίκο που συνέδεε τη Φυσική με τη μεταφυσική.
Στην αρχαιότητα πίστευαν πως όλος ο κόσμος ήταν γεμάτος από ένα υλικό λεπτό, αέρινο, σχεδόν άυλο, που οι Έλληνες ονόμαζαν Αιθήρ, οι Ινδοί Πράνα και οι Κινέζοι Τσι.

«Kβαντική Aμνησία» - O Xρόνος Kυλά (και) Aνάποδα

Η «κβαντική εμπλοκή», το μυστηριώδες φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο, κατά την κβαντομηχανική, δύο πράγματα σε απόσταση μεταξύ τους, μπορούν αυτόματα να αλληλεπιδρούν και να αλλάζουν ταυτόχρονα, ίσως πάει πολύ μακρύτερα - ή μάλλον πολύ πιο κοντά - από ό,τι φανταζόμαστε: στο ίδιο μας το κεφάλι, στη μνήμη και τη συνείδησή μας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ενός αμερικανού φυσικού του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ, όλοι μας βλέπουμε γύρω μας παράξενα πράγματα, όπως σπασμένα τζάμια που ξαφνικά αυτοεπιδιορθώνονται μόνα τους, σπασμένα αυγά που ξανασυναρμολογούνται ή φλιτζάνια καφέ που ξαφνικά ζεσταίνονται μόνα τους - απλώς δεν τα θυμόμαστε!