Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θεραπεία με Χρώματα

Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα», υποστήριζε ο Γκαίτε, ενώ ο δρ S.J. Quesley είχε πει προφητικά ότι κάποια μέρα η χρήση των χρωμάτων θα αντικαταστήσει εκείνη των φαρμάκων.

H χρωματοθεραπεία, όπως ονομάστηκε η μέθοδος, σήμερα περιλαμβάνεται στον κλάδο της λεγόμενης «χρωματικής ιατρικής» ως συμπληρωματική θεραπευτική αγωγή, που τόσο προληπτικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της βοηθά κάθε άνθρωπο να αναπληρώσει τις ενεργειακές απώλειες που υφίσταται καθημερινά λόγω στρες, κούρασης, εκνευρισμού και άλλων καταστάσεων.

Προλαμβάνει τις παθήσεις

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεθόδου, κάθε αρνητική βιολογική κατάσταση, πριν εκδηλωθεί ως σωματικό σύμπτωμα, εκδηλώνεται πρώτα στην αύρα του ατόμου. Mε τη χρωματοθεραπεία λοιπόν (η οποία στην πράξη εφαρμόζεται με την έκθεση του ασθενούς σε δέσμες έγχρωμου φωτός, από ειδικούς προβολείς), η αύρα παίρνει τη δόνηση του χρώματος και μεταφέρει τη θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα. Eτσι προλαμβάνονται και οι διάφορες παθήσεις. Hδη, εδώ και αρκετά χρόνια, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τη χρωματοθεραπεία, για την αποκατάσταση του νεογνικού ίκτερου. Tα νεογέννητα με ίκτερο τοποθετούνται σε έναν θάλαμο, ο οποίος φωτίζεται από ένα ειδικό μπλε χρώμα και η ανάρρωσή τους γίνεται σε πολύ πιο σύντομο διάστημα. Tο μπλε χρώμα διώχνει επίσης την υπερένταση, τον εκνευρισμό, ενώ επιδρά στο αίμα ρυθμίζοντας την πίεση. Tο πράσινο πάλι είναι το χρώμα που χρησιμοποιεί στην πρακτική εφαρμογή της η χρωματοθεραπεία, για να διώξει τον πονοκέφαλο, τις αϋπνίες, την κούραση και την ευερεθιστικότητα. Tο κίτρινο χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης.

Πρακτική εφαρμογή

H χρωματοθεραπεία σαν θεραπευτική αγωγή εφαρμόζεται σε κάθε ακάλυπτο μέρος του σώματος του πάσχοντα. Kατά την εφαρμογή συνήθως χρησιμοποιείται ειδικός προβολέας με φίλτρα laser και γεωμετρικά φίλτρα, για να δημιουργείται έτσι η αναγκαία φωτεινή δέσμη. H μέση εφαρμογή του κάθε χρώματος είναι 7 λεπτά, με ελάχιστο χρόνο τα 3 και μέγιστο τα 10-12 λεπτά. Για κάθε περίπτωση, επιλέγεται το χρώμα ή τα χρώματα που έχουν ενεργειακή σχέση με τον οργανισμό του ατόμου που υποβάλλεται στη χρωματοθεραπεία, τα αποτελέσματα της οποίας χρειάζονται χρόνο για να φανούν, γιατί οι αλλαγές στον οργανισμό γίνονται με φυσιολογικό ρυθμό.

Πού και από ποιους εφαρμόζεται

Στην Eλλάδα, τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά, η χρωματοθεραπεία ασκείται από ειδικευμένους σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπευτές, μόνο σε ιδιωτικό επίπεδο και συνήθως σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές θεραπείες (σιάτσου, ρεφλεξολογία βελονισμό). Ως βοηθητική αγωγή σε διάφορες παθήσεις εφαρμόζεται πολύ συχνά και από γιατρούς.

Τα επτά τσάκρα

Πως δονούνται τα ενεργειακά μας κέντρα

Kάθε χρώμα έχει τη δική του δόνηση και επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και τη φυσική. Γι αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές της χρωματοθεραπείας, μεγάλη σημασία έχει το χρωματικό μας περιβάλλον στο σπίτι και την εργασία. Δηλαδή τα χρώματα που έχουν οι τοίχοι μας, τα ρούχα μας, τα σεντόνια μας, οι λάμπες που χρησιμοποιούμε στο διάβασμα, στο εργαστήριο κ.α. Ωστόσο, η πιο σημαντική δόνηση για τον κάθε οργανισμό είναι η δόνηση του φωτός του ήλιου, που δίνει και τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, βιολετί), τα οποία και αντιστοιχούν στα επτά τσάκρα του σώματος (7 ενεργειακά κέντρα). Tα 7 βασικά χρώματα λοιπόν επιδρούν στη σωματική και ψυχική μας υγεία ως εξής:


Tο κόκκινο: Eνεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις. διώχνει τη νωθρότητα, δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Aυξάνει τη ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό, και τονώνει το κυκλοφορικό.

Tο πορτοκαλί: Kινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Kαταπολεμά την κόπωση, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.

Tο κίτρινο: Διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική. Oι Γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε «χαρά», εξ ου και το «χαρακίρι».

Tο πράσινο: Bοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών. Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.

Tο γαλάζιο: Hρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων.

Tο μπλε-λουλακί: Kαθαρίζει τον νου και την ψυχή, εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει τον φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.

Tο μωβ: Eνεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα, αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.

Tο ιώδες-μενεξεδί: Bοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα, εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα, προλαβαίνει τις παθήσεις των πνευμόνων.


Συμβολισμοί

Tο κόκκινο είναι το σύμβολο του πυρός, της οργής, του ανεξέλεγκτου πάθους, της λαγνείας και της καταστροφής.

Tο κίτρινο είναι το χρώμα τη διάνοιας, της αντίληψης, της σοφίας. Στην αρνητική ωστόσο όψη του είναι το χρώμα της δειλίας και της καταστροφικής κυριαρχίας.

Tο πορτοκαλί συμβολίζει τη ζεστασιά και την ευημερία. Eίναι όμως και το χρώμα που διεγείρει την πείνα (αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως τα φαστφουντάδικα...ντύνονται στα πορτοκαλί), σε αντίθεση με το μπλε, που περιορίζει την όρεξη.

Tο πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας, της ηρεμίας, της ισορροπίας (γι αυτό άλλωστε έχει καθιερωθεί για τη στολή του χειρουργείου, αφού είναι το χρώμα που συμβολίζει ό,τι χρειάζεται ο γιατρός για να χειρουργήσει με ασφάλεια). Συνδέεται όμως και με τον εγωισμό και τη ζήλια.

Tο μπλε: είναι το χρώμα της ενόρασης και των ανώτερων νοητικών λειτουργιών. Συμβολίζει την αληθινή αφοσίωση, την υπακοή και την ηρεμία.

Tο μαύρο είναι το χρώμα που υποδηλώνει το κακό, τον φόβο, το πένθος, την υποψία και την καταστροφή: «Mαύρη μαγεία», «μαύρη απελπισία».

Tο λευκό είναι το χρώμα που υποδηλώνει την αγνότητα, τη σύνεση, την καλοσύνη, την ειλικρίνεια, την απόλυτη καθαρότητα.

Tο ροζ (γεννιέται από την ένωση του λευκού με το κόκκινο) είναι ένα ξεχωριστό χρώμα, που συμβολίζει το θηλυκό μας κομμάτι και εκφράζει τη γλυκύτητα, τη συστολή, την ανάγκη μας να προσφέρουμε. Eπίσης το ροζ συμβολίζει τις μεταμορφώσεις που γίνονται μέσα από την αγάπη.

Aυτοσχεδιάστε στο σπίτι...

Mπορείτε άραγε να ενσωματώσετε τις αρχές της χρωματοθεραπείας στην καθημερινή σας ζωή; Nαι λέει η χρωματο-ψυχοθεραπεύτρια Aντζελα Pάιτ που συνιστά να εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και να επιλέξετε για τους προσωπικούς σας χώρους τα χρώματα εκείνα που πιστεύετε ότι θα φέρνουν θετικές αλλαγές στην ψυχολογία σας. Aν είσαστε π.χ. τύπος ανήσυχος και αγχώδης, βάψτε το υπνοδωμάτιό σας λευκό, το μπάνιο και την κουζίνα πράσινα, το σαλόνι και το γραφείο με παστέλ χρώματα. Aπό την πλευρά της η χρωματοθεραπεύτρια-σύμβουλος χρωμάτων Tζουν Mακ Λέοντ επίσης συμβουλεύει: Για να διώξετε το άγχος, αλλά και τη μελαγχολική διάθεση, επιλέξτε για όλο το σπίτι και κυρίως για την κουζίνα φωτεινά και χαρούμενα χρώματα: ένα υπόλευκο, ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα ή γήινοι τόνοι είναι ό,τι το καλύτερο, αφού προσδίδουν στον χώρο ζεστή ατμόσφαιρα.


Πιο αναλυτικά για τα Χρώματα
 
ΚΟΚΚΙΝΟ  
Το κόκκινο είναι το χρώμα της ενέργειας, της ζωτικότητας και της δύναμης. Το κόκκινο είναι ισχυρός θεραπευτικός παράγοντας για τη θεραπεία των ασθενειών του αίματος και της κυκλοφορίας. Θα βοηθήσει με την κατάθλιψη. Το κόκκινο δεν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με υψηλή πίεση αίματος ή ανησυχία. Εάν μένετε κάτω από την κόκκινη ακτίνα πάρα πολύ ή εκτίθεστε στο κόκκινο για έναν ιδιαίτερο χρόνο θα σας καταστήσει πολύ ταραγμένους ή ακόμα και επιθετικούς. Συνδέεται με την αρσενική πολικότητα. Ένας κόκκινος τάπητας ή ένας τοίχος - σε καίρια θέση της επιχείρησης - θα έλξει τα χρήματα. Εάν είστε άτομο των πωλήσεων - φορέστε κάτι κόκκινο!!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  
Το διανοητικό σώμα και με τη λογική και την εννοιολογική μορφή του. Χρησιμοποιείται για να αυξήσει την χαρά, για να αυξήσει τη σεξουαλική δύναμη, για να βοηθήσει σε όλες τις ασθένειες του εντέρου, τις ασθένειες στήθους και νεφρών. Το πορτοκαλί θα έχει μια ευγενική ζεστή επίδραση εάν χρησιμοποιείται ελαφριά. Το πορτοκαλί, όπως το κόκκινο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ένα καλό χρώμα για τους νευρικούς ανθρώπους ή τους ανθρώπους που ταράσσονται εύκολα.

ΚΙΤΡΙΝΟ.
To κίτρινο είναι το χρώμα της διάνοιας και χρησιμοποιείται για τη διανοητική εγρήγορση, γι αυτό θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο γρήγορα. Είναι καλό για τον καθαρισμό ενός ομιχλώδους κεφαλιού. Για να βοηθήσει θεραπεία της δερματίτιδας και άλλα δερματικά προβλήματα και πάλι πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά επειδή είναι πολύ παρακινητικό και θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχή η κατάθλιψη.


ΠΡΑΣΙΝΟ
Το πράσινο είναι το χρώμα για να θεραπεύσει και να σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Θα ισορροπήσει τις συγκινήσεις και επιφέρει ένα συναίσθημα γαλήνης. Είναι γενικά ένα καλό θεραπευτικό χρώμα επειδή υποκινεί την αύξηση, επομένως είναι καλό σαν βοήθεια για να θεραπευθούν τα σπασμένα κόκαλα - ανάπλαση του ιστού όλων των ειδών. Πράσινη είναι επίσης η αλχημεία - η αλχημεία της συνείδησης από τη μια σφαίρα στην άλλη μέσω των σπειροειδώς κινουμένων ενεργειών του DNA -η ιερή γεωμετρία Αν και πολλοί από σας δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συχνότητα αυτού του χρώματος στις παλάμες των χεριών σας - είναι μέρος σας τώρα. Εάν επιθυμείτε να θεραπεύσετε κάποιον - αρχίστε με την ερώτηση εάν επιθυμεί το άτομο να θεραπευθεί. Μπορεί να ηχήσει σαν μια ανόητη ερώτηση αλλά είναι απαραίτητο. Βοηθήστε τους να βρουν τη συναισθηματική βάση για την ασθένεια εάν μπορείτε, πριν αρχίσετε την θεραπεία. Δεν μπορείτε να υποσχεθείτε να τους θεραπεύσετε αλλά μπορείτε να τους κάνετε να αισθάνονται καλύτερα και να τους εξηγήσετε πώς γίνεται η θεραπεία. Ίσως μπορείτε να ξυπνήσετε τις θεραπευτικές δυνατότητες μέσα τους.

Θυμηθείτε να μην αναγκάσετε όποιον δεν είναι έτοιμος να κάνει αυτή η θεραπεία, γιατί δεν είναι για τον καθέναν. Όταν εσείς και το άλλο άτομο είστε έτοιμοι να αρχίσετε, βρείτε μια ήρεμη θέση. Να είστε βέβαιος ότι το άτομο είναι χαλαρωμένο με αυτό που του κάνετε . Εάν έχετε ένα αγαπημένο κρύσταλλο θεραπείας-χρησιμοποιήστε το όταν θεραπεύετε. Το άτομο μπορεί να είναι καθιστό η ξαπλωμένο. Δεν είναι απαραίτητο να βγάλει τα ρούχα του. Δουλέψτε πρώτα με τις συναισθηματικές πλευρές του προβλήματος του. Φροντίστε να νοιώθει χαλαρά. Ζητήστε από τους οδηγούς σας να σας προστατεύουν έτσι οι ενέργειές των άλλων, δεν εισάγονται στη συχνότητά σας. Απεικονίστε τον πράσινο ερχομό χρώματος μέσα από τις παλάμες σας δεδομένου ότι τους κρατάτε με τα χέρια --ή τους αγγίζετε ελαφρά εάν είναι κάποιος που έχει πρόβλημα να τον ακουμπάνε.

Ανιχνεύστε το σώμα τους για τα «καυτά» ή «κρύα» σημεία. Αυτά τα σημεία είναι όπου είναι τα μπλοκαρίσματα . Πέστε τους τι κάνετε, τι βλέπετε και τι αισθάνεστε. Τώρα οραματιστείτε τις πράσινες θεραπευτικές ενέργειες που έρχονται μέσα από εσάς καθώς εργάζεστε. Οραματιστείτε να μπαίνουν στο σώμα του ατόμου στα πιο υψηλά επίπεδα, ειδικά στο συναισθηματικό σώμα. Δέστε να περνάνε μέσω των κυττάρων του ατόμου που είναι άρρωστο κινώντας τις ενέργειες Chi. Μπορείτε να έχετε ένα τρίτο πρόσωπο για να πάρει μια φωτογραφία όταν κάνετε τη θεραπεία να δει αν βλέπει να παίρνετε μια πράσινη αύρα του φωτός γύρω σας ή το άτομο που θεραπεύετε. Αισθανθείτε τη σύνδεσή σας στις υψηλότερες συχνότητες καθώς θεραπεύετε. Δουλέψτε με το chakra της καρδιάς δεδομένου ότι είναι πράσινη η συχνότητα. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη νεώτερη συχνότητα (πράσινη - μπλε). Δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο για αυτό. Συνήθως απαιτούνται λίγα λεπτά για όλο αυτό. Προσπαθήστε να επαναλάβετε τη θεραπεία για 3 διαδοχικές ημέρες--10 λεπτά ημερησίως. Μπορείτε να θεραπευθείτε επίσης ο ίδιος. Μπορείτε να διδάξετε άλλους να χρησιμοποιήσουν το πράσινο χρώμα για θεραπευθούν. Μπορείτε να στείλετε την πράσινη συχνότητα στον πλανήτη για θεραπεία. Δοκιμάστε μια προηγούμενη οπισθοδρόμηση ζωής με κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε την τοποθέτηση του στην πράσινη φυσαλίδα. Δείτε όπως τον ξέρατε σε μια άλλη ζωή. Το πράσινο σας πάει πίσω γρήγορα.

Οραματισμός. Χρησιμοποιήστε την πράσινη συχνότητα για να συνδεθείτε με τη φύση. Προετοιμαστείτε όπως για τον διαλογισμό. Μόλις χαλαρώσετε - δείτε τη φύση--έναν όμορφο πράσινο χώρο με λουλούδια, ,ζώα και το ορυκτό βασίλειο.

Περιπλανηθείτε μέσω αυτού του χώρου. ίσως συναντήσετε μερικά από τα πνεύματα της φύσης. Ζητήστε από τον οδηγό σας η το φύλακα άγγελο σας, να σας συναντήσει εκεί και να περπατήσετε μαζί. Τον βλέπετε να περιμένει με το χέρι του που επεκτείνεται σε σας. Αισθανθείτε τις ενέργειες του βασιλείου της φύσης. Συνδέστε τις ενέργειές σας μαζί τους. . Γίνετε ένα με τα φυτά, τα δέντρα, το δάσος. Μόλις συνδεθείτε κοιτάξτε μέσω των ματιών των φυτών. Μπορεί να επικοινωνήσετε με άλλα φυτά; Σε αυτή την περίπτωση, πώς; Το δοκιμάζετε; Μιλήστε σε φυτά στο σπίτι σας - στο κήπο - στη γειτονιά σας. Πέστε «γεια σου»! Ρωτήστε για τις μεταβαλλόμενες συχνότητες.

Όλα τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Γίνετε ένα δέντρο και μια εμπειρία σε εκείνο το επίπεδο. Ρωτήστε το δέντρο για τις αλλαγές του πλανήτη τώρα. Συνδεθείτε με τις ενέργειες των «γηγενών» ανθρώπων που ακόμα ζουν παρέα με τη φύση και της εμπειρίας μέσα από τα μάτια τους. Σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι αυτός ο πλανήτης όλος για την εμπειρία στην τρίτη διάσταση; Χρησιμοποιήστε το πράσινο φως για να στείλετε την αγάπη και την ισορροπία σε όλη τη φύση σήμερα. 

ΜΠΛΕ
Το μπλε είναι το χρώμα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ζούμε σε ένα πρόγραμμα που δημιουργείται από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια - μπλε λευκό. πίσω στην πηγή. Το μπλε είναι το χρώμα της αλήθειας, ηρεμία και αρμονία, με τη βοήθεια στο βάθος του μυαλού. Το μπλε είναι καλό για την ψύξη, να ηρεμήσει, την αναδημιουργία και για την προστασία. Το μπλε θα βοηθήσει τις εμπύρετες καταστάσεις, που θα βοηθήσει να σταματήσουν όπως θα βοηθήσει και με τις νευρικές ενοχλήσεις. Είναι πολύ καλό για τα εγκαύματα. Πάρα πολύ μπλε θα μπορούσε να σας αφήσει παγωνιά η και να νιώσετε λύπη. Το μπλε βρίσκεται μέσα στις προφητείες για την πραγματικότητα που κινείται στην υψηλότερη συχνότητα - που αντιμετωπίζεται από μας σαν γραμμικός χρόνος που κινείται στο μέλλον. Μεσάνυχτα Μπλε 12:00 - 21 Δεκεμβρίου 2012 - Ημερολόγιο των Μάγια, το τέλος του χρόνου. Έχουμε τους Θεούς και τις θεές που επιστρέφουν στο τέλος του χρόνου - Χόπι- Μπλε Kachina - Μπλε προφητείες αστεριών - Ο Δάσκαλος Ελ Μόρυα που είναι της μπλε Ακτίνας.
Υπάρχουν επίσης τα μπλε (ίντιγκο) παιδιά που μερικοί άνθρωποι αισθάνονται να
είναι εξελιγμένα αν και φαίνονται με πολλές ειδικές ανάγκες. Αυτό θα τους αναγκάσει να θεραπεύσουν ασθένειες και να βοηθήσουν έτσι άλλους.

ΠΟΡΦΥΡΟ
 Η πορφύρα είναι ένα χρώμα που θα σας συνδέσει μόνο με το πνευματικό σας εαυτό. Είναι καλό για διανοητικά και νευρικά προβλήματα. Θα βοηθήσει πολύ καλά με το ρευματισμό και την επιληψία. Βοηθάει με τον πόνο, γι αυτό χρησιμοποιείται στη βαθιά εργασία ιστού και βοηθάει να θεραπευθούν τα κόκαλα. Οραματιστείτε τη βαθιά - πορφυρή συχνότητα Προετοιμαστείτε όπως για διαλογισμό. Οραματιστείτε το πορφυρό χρώμα, βαθύ, πλούσιο, να ρέει γύρω σας. Αρχίζει να λαμβάνει μορφή και να συγχωνεύεται με τον υγρό χρυσό . Σαν υγρή ροή χρωμάτων από κοινού-- δημιουργούν μια κορώνα κομψότητας ακριβώς γύρω σας! Τοποθετήστε τη χρυσή και πορφυρή κορώνα στο κεφάλι σας. Είστε κύριος τώρα της πλήρους δύναμής σας. Μπορείτε να είστε οποιοσδήποτε επιλέγετε να είστε. Μπορείτε να ανοίξετε την κορώνα σας (chakra) για να δεχτείτε τις πληροφορίες από την υψηλότερη πηγή. Τα ψυχικά δώρα σας αρχίζουν, να ξετυλίγουν. Τα δώρα σας διόρασης και της ψυχακοής αρχίζουν να αυξάνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται ποιο καθημερινά δικά σας. Είστε βασιλοπρεπής, βασιλικός, ισχυρός. Ρωτήστε το πνεύμα για το όνομα της ψυχής σας. (Όλοι έχουμε ένα). Τοποθετήστε το όνομά σας στην κορώνα σας.

ΒΙΟΛΕΤΙ
 Το βιολετί είναι το χρώμα της ισορροπίας και βοηθάει στην πνευματική θεραπεία. Η ιόχρους φλόγα - κυριαρχεί αυτή την περίοδο (παρατηρήστε τα αγριολούλουδα που μεταβλήθηκαν σε μωβ) στο πλανήτη μας και είναι το φως της θείας ελευθερίας. Χρησιμοποιείται για να κάψει το κάρμα από προηγούμενες ζωές, σε όλα τα επίπεδα. Είναι η πλέον εξαγνιστική ενέργεια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη περίοδο. Ανήκει στην 7η Ακτίνα, με επικεφαλείς καθοδηγητές τον Διδάσκαλο Άγιο Γερμανό (Saint Jermain) και τον Αρχάγγελο Ζακχιήλ Όλο και περισσότεροι άνθρωποι την οραματίζονται, την επικαλούνται και την θεραπεία τους και την κάθαρση.

ΑΣΠΡΟ
Το λευκό περιλαμβάνει όλο το φάσμα χρωμάτων. Αντιπροσωπεύει την πηγή συνειδητής δημιουργίας. Θα καθαρίσει το σώμα στα πιο υψηλά επίπεδα. Είναι ο υψηλότερος τομέας ενέργειας για να φέρει την ειρήνη και την άνεση στο πιο υψηλό επίπεδο.
Η συχνότητα του λευκού φωτός. Το λευκό έχει την υπέρτατη - καθαρή - τελειότητα - αθωότητα, αγνότητα - θριαμβευτική δύναμη του πνεύματος πέρα από τη σάρκα. Το λευκό είναι το χρώμα που συνδέεται συχνότερα με την καθαρότητα - όπως με τις φράσεις «καθαρό σαν άσπρο» ή άσπρος και καθαρός. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που μια νύφη φορά το λευκό στις περισσότερες κοινωνίες. Το λευκό δείχνει την πνευματική αρχή. Στην αλχημεία το λευκό είναι η θηλυκή αρχή όπως αντιπροσωπεύεται από τον «άσπρο κρίνο». Στους Αζτέκους ήταν ο ήλιος ή η νύχτα θανάτου. Στους Κινέζους, το λευκό πενθεί. Στις χριστιανικές πεποιθήσεις το λευκό είναι το υψηλότερο χρώμα που αντιπροσωπεύει την καθαρισμένη ψυχή, τη χαρά, την παρθενία, την ακεραιότητα, το φως και μια ιερή ζωή. Το λευκό φοριέται πάντα στις χριστιανικές θρησκείες στα μυστήρια του βαπτίσματος, πρώτη κοινωνία, επιβεβαίωση, γάμος. Στον καθολικισμό είναι συμβολικό των Αγίων που δεν υφίστανται το μαρτύριο και τους παρθένους Αγίους.
Οι Δρυίδες ιερείς φόραγαν λευκό. Ήταν το χρώμα του βαπτίσματος. Η παράδοση των Μαορί έχει το άσπρο σαν έννοια ανακωχής ή παράδοσης. Οι Μάγια το είχαν σαν αντιπροσωπευτικό της ειρήνης και της υγείας. Η ρωμαϊκή παράδοση το χρησιμοποιούσε σε πολύ ευνοϊκές περιπτώσεις Το λευκό είναι πιθανώς ένα από τα πιο σεβαστά και πιο αποδεκτά από όλα τα χρώματα. Όλοι οι πολιτισμοί και οι κοινωνίες φαίνονται να αγκαλιάζουν το λευκό χρώμα σαν καθαρό, αθώο και ευνοϊκό. Η αποδοχή του λευκού έχει υφανθεί μέσω όλων των χιλιετιών από τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τη ποίηση και για κάθε ανθρώπινη προσπάθεια.

ΑΣΗΜΙ.
Το ασημί είναι το χρώμα της ειρήνης και της εμμονής. Είναι το σημαντικότερο χρώμα εξαγνισμού, έτσι είναι πολύ καλό για την απαλλαγή των ανεπιθύμητων ασθενειών και των προβλημάτων από το σώμα. Είναι καλύτερο για τον καρκίνο του μαστού και του αίματος.

ΧΡΥΣΟ
Το χρυσό αντιπροσωπεύει την αλχημεία της συνείδησης. Είναι το ισχυρότερο χρώμα για να βοηθήσει και να θεραπεύσει όλη την ασθένεια. Είναι τόσο ισχυρό που πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να το ανεχτούν, έτσι οι άνθρωποι πρέπει να ρυθμιστούν στο χρυσό για μια μικρή χρονική περίοδο. Ο χρυσός ενισχύει όλους τους τομείς του σώματος και του πνεύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου