Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η φρουκτοζη ... τρεφει τον καρκινο!


Σε νεα  μελέτη που διενεργήθηκε στις Η.Π.Α, διαπιστώθηκε ότι τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα μέσω της φρουκτόζης διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται τόσο με τη φρουκτόζη όσο και με τη γλυκόζη χρησιμοποιώντας και τα δύο σάκχαρα με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer Research, μπορεί να εξηγήσει παλαιότερες μελέτες που είχαν συνδέσει την κατανάλωση φρουκτόζης με τον καρκίνο του παγκρέατος, μια από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Ο Δρ Anthony Heaney και οι... συνεργάτες του, είπαν ότι «αυτά τα ευρήματα δείχνουν πως τα καρκινικά κύτταρα μπορούν εύκολα να μεταβολίσουν τη φρουκτόζη και έτσι να πολλαπλασιαστούν. Έχει μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με καρκίνο να προσπαθήσουν να μειώσουν τη πρόσληψη φρουκτόζης ή γλυκόζης, ουσίες που βρίσκονται κυρίως σε γλυκά, αναψυκτικά, σιρόπια, στο ψωμί και σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα».

Σύμφωνα με το American Heart Association, η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δεν προσθέτει μόνο βάρος, αλλά είναι επίσης βασικός ένοχος για το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Καταλήγοντας, η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι ελπίζει να παρασκευάσει ένα φάρμακο που να μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων με την κατανάλωση της φρουκτόζης.
από το capital
Επίσης υπεύθυνη για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι η φρουκτόζη σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ερευνητικό Συνέδριο για την Υπέρταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

πηγη
http://apneagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2509.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου