Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εσωτερική Δύναμη


Η εσωτερική δύναμη είναι αυτό το μαγικό στοιχείο που κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Αφού το θαυμάζεις στους άλλους, γιατί να μην το αποκτήσεις;

1. Μην αγχώνεσαι για τη γνώμη των άλλων
Δεν είναι δική σου υπόθεση το τι πιστεύει ο καθένας για το πως να ζήσεις τη ζωή σου. Οπότε σταμάτα να προβληματίζεσαι αν η απόφασή που πήρες θα αρέσει σε οικογένεια, σύντροφο ή φίλους, και σιγουρέψου ότι βασικά, αρέσει σε εσένα.
2. Ξεκαθάρισε τι σου αρέσει
Η αλήθεια είναι ότι βολεύει να παίρνουμε αποφάσεις που ικανοποιούν τον προσωπικό/κοινωνικό/επαγγελματικό κύκλο μας, αφού γλιτώνουμε τις προστριβές. Όταν όμως κάποια στιγμή κουραστείς, θα χρειαστεί να απαντήσεις στην ερώτηση «Τι με κάνει ευτυχισμένη;» για να ξαναπάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Θυμήσου την πιο ευτυχισμένη σου εποχή. Τι έκανες; Τι είχες; Κάνε το ίδιο και για την πιο δυστυχισμένη. Σύγκρινε και τις δύο με τη σημερινή σου ζωή και εντόπισε τα κενά.
3. Μάθε τί σε κάνει ξεχωριστό
Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ένα χάρισμα που τον κάνει ιδιαίτερο. Αντί να περνάς τις μέρες σου θαυμάζοντας τους άλλους, ανακάλυψε αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις από το σωρό και καλλιέργησέ το. Δεν έχεις ιδέα; Άρχισε να παρατηρείς για ποια πράγματα σε συγχαίρουν συχνά. Ακόμα τίποτα; Σκέψου αυτή τη στιγμή κάτι που θα ήθελες να κάνεις καλά και προχώρα το σχέδιό σου.
4. Να έχεις άποψη και να τη λες
Διαμόρφωσε άποψη για τα πράγματα και μην φοβάσαι να την λες. Τα άτομα που είναι ο εαυτός τους, βασίζουν αυτά που πιστεύουν σε ενδείξεις που πηγάζουν από μέσα τους. Και μπορούν να τα υπερασπιστούν ακόμα κι αν ορισμένοι δυσαρεστηθούν.
5. Άσε τους να σε δουν
Είναι καλύτερα να γίνεσαι ευάλωτη παρά να κρύβεσαι. Οπότε άσε οικογένεια, φίλους ή συναδέλφους να σε απολαύσουν σε όλο σου το μεγαλείο: δυνατή, αδύναμη, με αυτοπεποίθηση, με ανασφάλειες, αστεία και σοβαρή. Δείξε τους πως νιώθεις: από θλίψη και χαρά, μέχρι θυμό και ευτυχία. Μπορεί να τρομάζεις νιώθοντας ότι πρέπει να εκτεθείς, θα ανακαλύψεις όμως ότι όσο πιο αυθεντική είσαι τόσο περισσότερο ανοίγονται οι άλλοι απέναντί σου. Αν σε ενδιαφέρουν φυσικά.
6. Μη ζητάς συγνώμη γι' αυτό που είσαι
Δυστυχώς ο κόσμος είναι γεμάτος άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του κριτή που όλοι κουβαλάμε μέσα μας, που περιμένει από μας να είμαστε ήσυχοι, να παίζουμε με τους δικούς τους κανόνες, και να είμαστε καλά παιδιά που δεν δημιουργούν προβλήματα. Όταν τους ακούμε ζητώντας συγνώμη για αυτό που είμαστε, ή παραβλέπουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας,  χάνουμε τον εαυτό μας. Ασυγχώρητο.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας! Θερμά Συγχαρητήρια! Πολύ ενδιαφέρον blog με θέματα που αγγίζουν ψυχή και νου. Προβληματίζουν, δίχως να κατευθύνουν, με κοινωνικές ευαισθησίες, αλήθειες και σεβασμό στον αναγνώστη.
    Εύχομαι ολόκαρδα, Καλή Συνέχεια, Πάντα με έμπνευση και δημιουργία σε ό,τι κάνετε, δίνοντάς μας τα πολύτιμα "φώτα σας" και τις τόσο χρήσιμες και ταυτόχρονα σύγχρονες πληροφορίες που μας αφορούν όλους μας στη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε τόσο έντονα κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας. Ευχαριστώ Πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτα, βρισκόμαστε στο ίδιο μονοπάτι και χαίρομαι πολύ για αυτό! Ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας και βαδίζουμε προς το φως. Λίγο-λίγο κάθε φορά όλο και πιο καλά! Να είστε καλά. Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για τα καλά λόγια και ανταποδίδω θερμά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Φίλη,

    Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι ιδιαίτερα που "συναντιόμαστε" σε ίδιο μονοπάτι και καρτερούμε να δούμε το Φως τόσο για εμάς, αλλά περισσότερο για τα παιδιά μας.
    Ευχαριστώ ιδιαίτερα που έχεις συμπεριλάβει στα blog που μελετάς και το δικό μου "Θάλασσα Πλατιά". Θα ακολουθήσουν νέες αναρτήσεις μου, διότι κάποιες ανειλημμένες οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου έδωσαν το χρόνο να περάσω τα χειρόγραφά μου στο blog μου.
    Να είσαι πάντα καλά και εύχομαι να συναντηθούν πάλι οι δρόμοι μας, οι απόψεις μας, οι σκέψεις μας, αν και διαδικτυακά, είναι χρήσιμο και δημιουργικό για την ψυχαγωγία, γενικότερα την κοινωνική ενημέρωση μας σε σύγχρονους τομείς και στις συνεχόμενες εξελίξεις της επικαιρότητας καθώς και των νέων αναζητήσεων σε ενδιαφέροντα θέματα, όπως αυτά που αναρτώνται σε αυτό το εξαιρετικό blog Η ώρα της Αγάπης.
    Με Εκτίμηση
    Παναγιώτα - Γιούλα Τσουρεκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή