Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Μεγάλες Αλλαγές που αναμένονται το 2012 κ' το 2013

Σίγουρα θα θυμάστε μεταξύ άλλων τις θέσεις του αυστριακού βιοφυσικού Dieter Broers, o οποίος με δύο βιβλία του, δεκάδες διαλέξεις, αλλά και μέσω των συνεντεύξεων του, προειδοποιεί για τις μεγάλες αλλαγές που περιμένουν τη Γη κι την ανθρωπότητα το 2012 -όπου τονίζει κυρίως την απαραίτητη πνευματική προετοιμασία μας.  Ακόμη νωρίτερα είχα αναφέρει τους γερμανούς επιστήμονες Grazyna Fosar και Fanz Bludorf, οι οποίοι επίσης αναφέρονται στην επερχόμενη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας, που σχετίζεται με το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας. Γνωστές είναι άλλωστε και οι θέσεις των Μάγια, όπως και άλλες προφητείες που μιλούν για το τέλος της παρούσας και την έναρξη μιας νέας εποχής. Φυσικά δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου, ούτε για ένα "τραγικό φινάλε της ανθρώπινης φυλής του πλανήτη, ωστόσο θα είναι μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή, που ήδη λαμβάνει χώρα και μας προετοιμάζει.

Μέχρι τώρα, (όπως και σε οτιδήποτε άλλο σημαντικό που οδηγεί τον άνθρωπο στην πλήρη αυτογνωσία και συνειδητοποίηση του), οι "επίσημες γραμμές" όχι απλώς δεν αναφέρεται στα βήματα προετοιμασίας, αλλά και προωθούν τον εκφοβισμό και την καταστροφολογία ή/και προσπαθούν να εμποδίσουν όσο μπορούν τις ανώτερες συχνότητες που "λούζουν" τον πλανήτη με τη μορφή κοσμικής και ηλιακής ακτινοβολίας..

Βέβαια, μεταξύ άλλων επιστημόνων και ερευνητών, ο Dieter Broers αναφέρει πως η ηλιακή καταιγίδα που αναμένεται πρόκειται να εμφανιστεί ή στην εαρινή ή στη χειμερινή ισημερία το Δεκέμβρη του 2012- όπου η δεύτερη θεωρείται και η πιθανότερη ημερομηνία. Αυτή η καταιγίδα δεν αποτελεί μεμονωμένο ή ξαφνικό γεγονός. ήδη εδώ και χρόνια βιώνουμε τις αλλαγές σε πολλά επίπεδα που αφορούν το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα της Γη και κατά προέκταση όλους τους έμβιους οργανισμούς που προσανατολίζονται και ζουν σε αρμονία με αυτές τις φυσικές συχνότητες. Οι σεισμοί, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, η κλιματικές αλλαγές, οι συχνοί πονοκέφαλοι κτλ είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα αλλαγής. Η ΝΑΣΑ είχε ήδη ενημερώσει τις κυβερνήσεις σχετικά με την έντονη ηλιακή καταιγίδα που αναμένεται και τα μεγάλα προβλήματα που θα προκληθούν στις "πολιτισμένες" κοινωνίες που βασίζονται στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες αναφερόμενη στο 2012. Σε νέα πρόσφατη της δήλωση όμως μιλά για το 2013...

Στο Creta Live διαβάζουμε:
Ηλιακή έκλαμψη μπορεί να προκαλέσει πλανητικό χάος το 2013....

Μια μαζική ηλιακή έκλαμψη μπορεί να προκαλέσει πλανητικό χάος το 2013, προξενώντας συσκοτίσεις και κατάρρευση των δορυφορικών επικοινωνιών.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε μια διάσκεψη, όπου η NASA προειδοποίησε πως τα υψηλά ποσοστά μαγνητικής ενέργειας και ο μεγάλος αριθμός κηλίδων και εκλάμψεων στον ήλιο γύρω στο 2013 μπορούν να παράγουν τεράστια ποσά ακτινοβολίας.

Η ηλιακή καταιγίδα που θα προκληθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα γεωμαγνητική καταιγίδα στην Γη, η οποία θα καταστρέψει τα ηλεκτρικά δίκτυα για ώρες, μέρες ακόμα και μήνες, τελματώνοντας τη καθημερινότητά μας.

Ο Liam Fox, Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, που μετέφερε την είδηση σε μια διεθνή συνεδρίαση, προανήγγειλε πως οι κοινωνίες οι οποίες εξαρτώνται από τη τεχνολογία είναι ιδιαίτερα τρωτές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Ήλιος ακολουθεί ένα 11χρονο κύκλο με περιόδους υψηλής και χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας. Αυτή τη στιγμή διανύει μια αξιοπρόσεκτα «ήσυχη» φάση και οι επιστήμονες αναμένουν μια απότομη αύξηση του αριθμού των ηλιακών εκλάμψεων, όπως και πρωτοφανή επίπεδα μαγνητικής ενέργειας.

Τα δαχτυλίδια φωτιάς, που έχουν την ενέργεια 100 βομβών υδρογόνου, μπορεί να προκαλέσει είκοσι φορές μεγαλύτερη οικονομική βλάβη από τον Τυφώνα Κατρίνα.

Ειδικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο για να συζητήσουν πώς μπορούν να προστατέψουν τη Γη από τις τρομακτικές εκλάμψεις που αναμένονται κάποια στιγμή κοντά στο 2013.

Η NASA χρησιμοποιεί πληθώρα δορυφόρων της- συμπεριλαμβανομένου και του Solar Dynamics Observatory- για να ερευνήσουν την απειλή.

Το πρόβλημα είχε εξετασθεί σε βάθος και πριν δύο χρόνια από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών σε μια αναφορά που περιέγραφε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τα σοβαρά κοσμικά καιρικά φαινόμενα. Η αναφορά σημείωσε και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους τον 21ο αιώνα τονίζοντας πως η έντονη ηλιακή δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει από τις εναέριες μετακινήσεις μέχρι τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες.

Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως πλησίαζε η κοσμική καταιγίδα, καθώς οι δορυφόροι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ασφαλή θέση και οι ηλεκτρικοί μετασχηματιστές να αποσυνδεθούν ώστε να προστατευθούν.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν και για την παρόμοια απειλή που μπορεί να προξενηθεί από μια εχθρική δύναμη που θα ανατίνασσε ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα, παράγοντας μαζική έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
 Απορίας άξιο που πέρα από την οικονομική και τεχνολογική "ζημιά" δεν αναφέρονται στην θαυμαστή προοπτική για την ανθρωπότητα, που ναι μεν ίσως χρειαστεί να επιβιώσει δίχως τεχνολογία, όμως θα κερδίσει μια τέτοια συνειδητότητα που πιθανότατα να της είναι άχρηστο μεγάλο μέρος της παρούσας άρρωστης "τεχνολογίας"... Ακόμη πιο αξιοπρόσεκτη είναι η σύνδεση που κάνουν με την αναφορά στο τέλος πως "αντίστοιχη ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει μια εχθρική δύναμη". Το σενάριο τρομοκράτησης και εκφοβισμού καλά κρατεί. Ωστόσο δεν χάνουν ούτε μία κουβέντα στο πως σκοπεύουν να προστατέψουν την ανθρωπότητα από το "επικίνδυνο" μέρος της όλης δράσης...

Υποθέτω πως δεν θα κάνουν τίποτε - αρκεί που "έχτισαν υπόγειες εγκαταστάσεις για τους εαυτούς τους"... αλλά μάλλον εκείνοι θα πάθουν τη μεγαλύτερη ζημιά και θα χάσουν το καλύτερο στην ιστορία...

Το σίγουρο είναι πως η αλλαγή αυτή θα γίνει, φέρνοντας ένα  κάποιο "χάος" σε όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως και στους δορυφόρους... αλλά για την ανθρωπότητα -τουλάχιστον για όσους ετοιμάζονται ήδη πνευματικά- θα αποτελεί μια πραγματική ευλογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου