Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μαγνήτες με φαντασία

[...] ''Λοιπόν Ρίτσαρντ,  είμαστε μαγνήτες, έτσι δεν είναι; Μάλλον όχι μαγνήτες. Σίδηρος τυλιγμένος με χάλκινο σύρμα κι όποτε θελήσουμε να μετατραπούμε σε μαγνήτες μπορούμε. Διοχετεύουμε το εσωτερικό μας βολτάζ μέσω του σύρματος και ελκύουμε ό,τι θέλουμε. Ο μαγνήτης δεν ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργεί. Είναι αυτό που είναι και από τη φύση του ελκύει ορισμένα πράγματα ενώ σε κάποια άλλα δεν ασκεί καμιά επίδραση.
 [...] <<Κάτι ξέχασες να μου πεις. Με ποιό τρόπο μπορώ να το κάνω αυτο;>>

<<Τίποτα δεν έχεις να κάνεις. Πρόκειται για φυσικό νόμο, μην το ξεχνάς. Τα όμοια έλκονται. Να είσαι απλώς αυτός που είσαι, ήρεμος και φυσικός. Να δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου. Κι όταν είμαστε φυσικοί και ατόφιοι, και ρωτάμε κάθε λεπτό τον εαυτό μας: αυτό είναι πράγματι αυτό που θέλω να κάνω; και κάνουμε αυτό το κάτι μόνο όταν η απάντησή μας είναι ναι, αυτόματα εκείνοι που δεν έχουν τίποτα να μάθουν από ανθρώπους σαν κι εμάς μένουν αδιάφοροι, ενώ προσελκύονται εκείνοι που έχουν κάτι να μάθουν κι από τους οποίους κι εμείς έχουμε κάτι να μάθουμε>>. 
<<Αυτό όμως απαιτεί πολύ πίστη και υπομονή και στο μεταξύ ζεις μόνος>>.
 [...] <<Ανοησίες. Δεν απαιτεί καθόλου πίστη. Φαντασία απαιτεί>>.  [...]
<<Αν έχεις φαντασία σαν κόκκο σουσαμιού [...] , όλα είναι δυνατά>>.
 [...]Ναι. Αφού αυτός ο κόσμος δεν είναι παρά φαντασία, το ξέχασες; Όπου είναι οι σκέψεις σου, εκεί είναι και οι εμπειρίες σου. Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται πως είναι. Εκείνο που φοβάμαι το παθαίνω. Σκέψου και γίνε πλούσιος. Δημιουργικός οραματισμός για ψυχαγωγία και κέρδος. Πως να κάνεις φίλους με το να είσαι αυτό που είσαι. 
Η φαντασία σου δεν αλλάζει την πραγματικότητα ούτε κατά το ελάχιστο.
 [...] Πώς αλλιώς να σου το εξηγήσω. Το όνειρο που βλέπεις ξύπνιος και που θεωρείς πραγματικότητα είναι το ίδιο πράγμα. Η επιθυμία σου να απελευθερωθείς απ' όλα εκείνα τα πράγματα που σε αλυσοδένουν τη ρουτίνα, την εξουσία των άλλων, την πλήξη, τη βαρύτητα (εκφράζεται στα όνειρα σου).
Εκείνο που δεν έχεις καταλάβει είναι πως είσαι ελεύθερος και πως παντα ήσουν. 
Φαντασία χρειάζεται, λοιπόν, τίποτε άλλο. Τι λες γι'αυτό;


αποσπάσματα απο το βιβλίο ''Ψευδαισθήσεις'', του συγγρ. Ρίτσαρντ Μπαχ, εκδ. Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου